تصویر پروژه - تصویر 2

ساخت ویلا یک فرآیند زمان و هزینه بر هست که تو این بخش قصد داریم سبک های مختلف ویلا،  مراحل ساخت از انتخاب زمین تا انتهای ساخت، نحوه گرفتن مجوز از شهرداری و بنیاد مسکن و همینطور نکات مهم رو به شما دوستان عزیز توضیح بدیم. این مقاله بیش تر از 10 دقیقه وقت شما رو نمی گیره ولی درنهایت کلی اطلاعات بدست میارید که میتونه بهتون کمک کنه، پس با ما همراه باشید.

چنانچه قصد ساخت ویلا یا استعلام قیمت را دارید، با ما تماس بگیرید.
گروه فنی و مهندسی نوآوران ویلا

اگه قصد دارین ویلا برای خودتون بسازین، ولی نمی دونین از کجا باید شروع کنین یا اصلا هزینه ها چقدره، نگران نباشید ما به شما تمامی این اطلاعات را ارائه می کنیم. برای شروع باید یه زمین با شرایط خوب (حداقل داشتن آب و برق ) بخریم یا اگر هم زمین داریم با خیال راحت بتونیم عملیات ساخت رو شروع کنیم.

البته بعضی افراد هستند که ویلا رو میخوان بسازن و به بقیه بفروشن، در نهایت خودشون یه سودی کنن. اول باید بدونیم سلیقه ما باچه مدلی سازگار هستش در ادامه چند مدل سبک ویلا رو به انضمام عکس و ویدئو براتون میذاریم که کامل و راحت تر بتونید انتخاب کنید. بعضی موقع هم شما باید یه سری به مناطق ویلایی که هر شهری برای خودش داره بزنید و ملک ها رو ببینید تا کلی ایده برای ساخت بگیرید.

تصویر پروژه - تصویر 9

فهرست مطالب

سبک های مختلف درساخت ویلا

سبک های مختلفی در ساخت وجود دارد که در ادامه به شما معرفی می کنیم.

1- ویلای مدرن

پرطرفدارترین سبک حال حاضر ویلا مدرن بوده که به طور معمول دارای طراحی و سبک معاصر و مدرن است. این سبک معمولاً از مواد ساختمانی مدرن، طراحی‌ های باز و فضاهای روشن برای ایجاد ارتباط بیشتر با طبیعت و استفاده از فناوری‌های پیشرفته برای راحتی و کارایی استفاده می‌کند.

ویژگی‌های ویلا مدرن

• طراحی مدرن: بکار بردن خطوط تمیز، ساده و استفاده از مواد مدرن مانند شیشه، فلزات، چوب وکامپوزیت

• فضاهای باز: استفاده از پنجره‌های بزرگ و فضاهای باز برای ایجاد حس ارتباط با محیط بیرون از ویلا

• استفاده از فناوری: استفاده از فناوری‌های هوشمند برای افزایش کارایی و راحتی افراد در ساختمان

• پایداری محیطی: استفاده از مواد و فناوری‌های مدرن برای کاهش تاثیرات منفی بر محیط زیست

2- ویلای کلاسیک

این نوع مدل الهام گرفته از دوره‌های گذشته بوده و ویلای کلاسیک از دوره‌های هنری معروف مانند رنسانس یا باروک الهام می گیرد و از جزئیات آن‌ها استفاده می‌کند.

ویلای کلاسیک معمولاً دارای نمایی زیبا و ارزشمند بوده که از طراحی دقیق و مواد با کیفیت برای ایجاد یک ظاهر لوکس در آن استفاده می‌کنند. در ویلای کلاسیک ازستون های بلند و مجلل با تزئینات خاص (باسنگ یا سیمان سفید گچ بری شده )، مجسمه های تزئینی، سنگ های طبیعی، نمای سفید سیمانی، درب های چوبی طرح دار و زیبا و گنبد های زیبا روی سقف استفاده می کنند. موارد گفته شد نمای خاص و زیباتری به ما می دهد. در این سبک برای زیباتر شدن ویلا میتوان از سقف های بلندتری استفاده کرد.

در ویلای کلاسیک میتوانیم از خط های منحنی و متقارن مثل قوس، دایره و نیم دایره درنمای بیرونی و داخلی استفاده کنیم که باعث می شود طراحی زیبا و هماهنگ شده تر و در نتیجه تعادل خیلی بهتری داشته باشیم.

بیشترین متریال استفاده شده در سبک کلاسیک شامل سنگ تراورتن رنگ کرم، نمای سفیدگچ بری شده بوده که البته قاب بندی های پنجره ها مخلوطی ازچوب طبیعی و سنگ و سیمان سفید است. ویلای کلاسیک نوعی بازگشت به زیبایی‌های گذشته است که این سبک به عنوان نمادی از ذوق و طراوت گذشته شناخته می‌شود. با وجود پیشرفت‌های فناوری و معماری مدرن، هنوز هواداران زیادی دارد.

این نوع ساختمان‌ها نه تنها به عنوان خانه‌های اقامتی، بلکه به عنوان آثار هنری که تاریخ و فرهنگ را نشان می‌دهند، شناخته می‌شوند. در نهایت ویلای کلاسیک به عنوان یک پدیده معماری با توجه به زیبایی‌ها و جزئیات بی‌نظیر خود، محلی بوده که افراد به دنبال تجربه زندگی در یک محیط با اصالت هستند.

تصویر پروژه - تصویر 1

3- ویلای سبک سنتی

ویلای سبک سنتی معمولاً یک نوع معماری است که از عناصر و ویژگی‌های سنتی و محلی در طراحی و ساختار خود بهره می‌برد. این سبک معمولاً با فضاهای باز، استفاده از مصالح محلی، طراحی هندسی و اجزای داخلی با تأثیرات فرهنگی محلی شناخته می‌شود. در زیر چند ویژگی اصلی از ویلای سنتی را می‌توان مشاهده کرد:

– استفاده از مصالح محلی: ویلای سنتی معمولاً از مصالح محلی مانند سنگ، چوب، کاشی، گل و فلزات محلی برای ساختارها و تزئینات استفاده می‌کند.

– طراحی با فضاهای باز: ویلای سنتی معمولاً دارای فضاهای بازی است که با فضاهای داخلی ارتباط برقرار می‌کند. باغ‌ها، حیاط‌ها و تراس‌ها معمولاً جزء این سبک هستند.

– طراحی هندسی خاص: این سبک ویلا اغلب از الگوها و طراحی‌های هندسی خاصی برخوردار است که ممکن است به فرهنگ و سنت‌های محلی اشاره داشته باشد.

– رنگ ها و تزئینات: رنگها و تزئینات معمولاً به وسیله نقوش‌ها و طرح‌های سنتی در دیوارها، سقف‌ها، کفپوش‌ها و اشیاء داخلی استفاده می‌شوند.

– پنجره‌ها و درها: پنجره‌ها و درها نیز معمولاً دارای طراحی‌های خاص و سنتی بوده و استفاده از تزئینات چوبی و معماری سنتی در آن ها باعث زیبایی دوجندان ویلا می شود.

4- ویلای دوبلکس

این نوع ویلا برای خانواده‌ها یا افرادی مناسب است که می‌خواهند فضای مستقل و همزمان داشته باشند. در کل بخوایم راحت و مختصر بگوییم به ویلاهایی که دارای دوطبقه هستند و به هم دیگر دسترسی راحت دارن گفته می شود. این دوتا واحد می توانند راه مجزا یا مشترک  داشته باشند.

فضاهای خصوصی و مشترک: هر واحد دوبلکس دارای فضاهای خصوصی مثل اتاق‌ها و حمام‌ها بوده و همچنین ممکن است بخش‌هایی از ساختمان مشترک بین دو واحد دوبلکس، مثل حیاط یا پارکینگ را به اشتراک بگذارند. ویلای دوبلکس معمولاً به عنوان یک گزینه محبوب در مناطق ویلایی و حتی مناطق شهری برای افرادی که به دنبال فضای بیشتر و خصوصی هستند، مطرح می‌شود.

تصویر پروژه - تصویر 2

5- ویلای فلت

به ویلاهایی فقط یک طبقه بوده و نمایی از سبک مدرن، کلاسیک یا سنتی را دارا هستند ویلای فلت می گویند. حتی ویلای سوئیسی را نیز می توان یک ویلای فلت نام گذاری کرد. در کل این سبک ویلاها متراژ های خیلی بالایی ندارند و دسترسی آسان یکی از ویژگی های ویلای فلت می باشد طراحی خانه های فلت و یک طبقه بسیار آسان تر و کم هزینه تر می باشد.

یکی دیگر از دلایلی که اکثرا کارفرماها به سمت ویلاهای فلت میروند محدودیت ارتفاعی در شهرک های ویلایی است که اجازه احداث ویلای دوبلکس را به علت عدم دید به همسایه ها را نمی دهند. 

حالا تا اینجا با مدل های ویلا آشنا شدین پس اگه میخای با مراحل ساخت ویلا هم اشنا بشی با من بیا

برای کسب اطلاعات درباره ساخت ویلا و نمونه ویلا ها فایل PDF زیر را دانلود کنید.

مراحل ساخت ویلا

برای کامل شده یک ویلا باید مراحل زیادی انجام شود این مراحل از انتخاب زمین تا نازک کاری و پایان کار را شامل می شود.

مرحله اول ساخت:

اولین کاری که در ساخت ویلا باید انجام بشه گرفتن مجوز ساخت می باشد. معمولا در زمین های شهری، مجوز ها از شهرداری اخذ می شود و در زمین های روستایی هم، این مجوز از دهیاری و بنیاد مسکن گرفته می شود.

به این نکته توجه کنید، این قسمت برای افرادی که زمین آن ها خارج از بافت شهری و یا روستایی قرار گرفته و گرفتن مجوز ساخت امکان پذیر نیست، الزامی نمی باشد.

مرحله دوم از ساخت ویلا:

نقشه برداری از سطح زمین و محل قرار گیری ملک بوده که باید توسط مهندس نقشه بردار این مرحله انجام شود

مرحله سوم ساخت:

این مرحله مربوط به تهیه نقشه های اجرایی از ویلا می باشد. حالا خود این نقشه ها به چند دسته تقسیم می شوند که می تواند یک پلان ساده معماری یا حتی یک پکیج کامل از کلیلات نقشه ها باشد. اعم از طراحی سازه، طراحی پلان معماری، طراحی سه بعدی نما، طراحی داخلی و دکوراسیون و طراحی محوطه مربوط به این بخش است. تهیه این نقشه ها حتما باید توسط افراد حرفه ای و دفاتر معماری صورت بگیرد.

قدم بعدی یا مرحله بعدی چهارم:

جانمایی محل قرار گیری ساختمان که این امر باید توسط مهندس نقشه برداری که در مراحل قبلی نقشه برداری کرده است انجام گردد.

گودبرداری یا مسطح کردن زمین ها با ماشین آلات

مرحله پنجم از ساخت ویلا:

این مرحله استارت مراحل عمرانی گودبرداری یا مسطح کردن زمین است که باید توسط کارگران یا ماشین آلات صورت گیرد.

نکته: مسطح کردن یا گودبرداری برای قبل ازشروع اجرای فنداسیون طبق نظریه ناظرین پروژه مشخص میشود.

مرحله ششم:

این مرحله بتن مگر یا نام های دیگر هم چون بتن نظافت یا بتن رگلاژ می باشد. قبل از استارت آرماتوربندی باید کف نواره فنداسیون بتن مگر ریخته شود (10سانتی متر) بعداز بتن مگر عملیات آرماتوربندی طبق طراحی سازه نقشه ها شروع می شود. بعداز اتمام آرماتوربندی و قالب بندی و تایید مهندس ناظر، بتن ریزی انجام میگردد.

نکته:به عیار بتن در نقشه توجه شود.

خب حالا فنداسیون اتمام گردیده است مرحله بعدی اجرای اسکلت می باشد.

مرحله هفتم:

این مرحله مربوط به اسکلت ویلا است که نوع اسکلت فلزی یا بتنی بسته به نقشه یا نظریه کارفرما دارد. بعدازاتمام اجرای اسکلت به اجرای سقف می پردازیم، خوب اجرای سقف هم بازم به طراحی نقشه و نظریه کارفرمابستگی دارد.

نکته مهم: نوع سازه و سقف بستگی به عواملی همچون هزینه، شرایط آب وهوایی و سرعت اجرا دارد.

مرحله هشتم از ساخت:

بعد از سازه باید بریم سراغ اجرای وال پست ها و چهارچوب پنجره و درب ها که توسط جوشکارحرفه ای باید صورت گیرد. دوستان عزیزم نوع وال پست، فرم ها و ابعاد پروفیل ها بستگی به عواملی چون ارتفاع و عرض دهانه های بنا دارد که عموما درنقشه باید طراحی شده باشد.

مرحله نهم:

این مرحله شامل تیغه چینی و کرسی چینی بنا هست که باید طبق نقشه پلان معماری اجرا شود و جانمایی اتاق خواب ها، سرویس ها، آشپزخانه و پنجره ها باید قبل از استارت تیغه چینی مشخص شود. بعد از مشخص کردن محل جانمایی، اول کرسی چینی و بعدازآن تیغه چینی را انجام میدهیم.

دوستان برای تیغه چینی می توانید از مصالحی چون بلوک، سفال، آجر، دیوارهای بتنی، بلوک های هبلکس استفاده کنید که باز هم این امر بسته به هزینه و منطقه شما دارد. درضمن توجه داشته باشید که وزن این مصالح و نوع آسیب پذیری آن ها و انتقال گرما و سرما باهم دیگه متفاوت هستند. خب بعد از تیغه چینی، نوبت به شیب بندی بام است که بسته به ابعاد و حجم بارندگی منطقه دارد که تعداد آبروها و شیب ها مشخص می شود.

دوستان حتما برای شیب بندی از پوکه سبک استفاده کنید.

مرحله دهم از ساخت:

در این مرحله کارهای مربوط به نازک هاری انجام می شود. شاید برای شما سوال پیش آمده که منظور از نازک کاری چیست؟ به عملیاتی که مربوط به ظاهر ویلا بوده و باعث زیبایی ساختمان می شود نازک کاری می گویند. در این مرحله کار های مربوط به نصب درب و پنجره ویلا، نصب شیرآلات داخل و بیرون ویلا، ایزوگام پشت بام و گچ بری ها مربوط به این مرحله می شوند. در نازک کاری مصالح مختلفی استفاده می شود که این مصالح گچ، سیمان، سنگ، کاشی، سرامیک، خاک بوده که مقدار آن ها بسته به متراژ و طراحی تعیین می شود.

ساخت ویلا ارزان

افراد زیادی هستند که به دنبال ویلا ارزان هستند تا یک مکان برای تفریح و گذراندن اوقات فراغت خود داشته باشند. البته شما می توانید ویلا را تا قیمت مناسب تری نسبت به سایر ویلا ها خریداری کنید ولی این ذهنیت را نداشته باشید که با فروش یک ماشین پراید یا 200 میلیون تومان می توانید ویلا بخرید. شاید شما هم به شهر های شمالی کشور یا برخی از مناطق ویلایی در شهر خود رفته و به فکر خرید ویلا افتاده باشید. در ادامه برخی از راه های خرید ویلای ارزان را توشیح می دهیم.

-فاصله زیاد از شهر
یکی از راه هایی که می توانید ویلا ارزان داشته باشید کشتن به دنبال مناطق خوش آب و هوا با فاصله زیاد از شهرها می باشد. چون با توجه به فاصله از نقاط شهری هزینه ویلا بسیار پایین تر از نقاط دیگر است. 

-خرید زمین ارزان و ساخت ویلا
راه دیگر اینکه خودتان زمین ارزانی خریداری کنید و یک ویلا کوچک بسازید که در نتیجه ویلا تمام شده برای شما ارزان خواهد شد.

-خرید ویلا به صورت شراکتی
راه سوم شریک شده با چند نفر دیگر برالی خرید ویلا است که با هزینه کم و البته شراکتی صاحب ویلا می شوید.

-استفاده از ویلا های پیش ساخته
ویلا های پیش ساخته با اینکه دارای مقاومت کم و فضای کوچکی هستند، یکی از انتخاب مناسب در زمین متراژ کم و ارزان هستند.

چنانچه شما زمین برای ساختن دارید برای ساختن یک ویلا ارزان می توانید مدیریت عملیات اجرایی را خودتان انجام دهید و مصالح ارزان خریداری کنید و متراژ را نیز کوچکتر در نظر بگیرید.

سخن پایانی

در این مقاله از ساخت ویلا در سایت نوآران ویلا سعی شد تا مطالب مفیدی در مورد ساخت به شما دوستان ارائه شود. همانطور که گفته شد برای ساخت باید کارهای زیادی از جانمایی محل ویلا، دریافت مجوزهای ساخت تا محوطه سازی را انجام دهید. ولی چنانچه دانش کافی در این حوزه داشته باشید با کمترین اشتباه می توانید ساختمان مورد دلخواه خود را بسازید.

چنانچه نیاز به اطلاعات بیشتر درباره ساخت و یا قیمت ویلا دارید، می توانید با کارشناسان ما تماس گرفته و به صورت رایگان مشاوره دریافت کنید. در انتها دوستان این مقاله بروز رسانی خواهد شد و چنانچه نیاز به توضیح کطلب خاصی است در بخش کامنت ها بفرمایید تا در آپدیت های بعدی درج شود.

برای رفتن به صفحه اصلی کلیک کنید.

سوالات ساخت ویلا

لطفا سؤالات زیر را بخوانید و اگر نمی توانید پاسخ خود را پیدا کنید، لطفا در بخش کامنت ها مطرح کنید تا پاسخ دهیم. البته می توانید از کارشناسان ما به رایگان مشاوره بگیرید.

ساخت ویلا را به پیمانکار واگذار کنیم؟

ساخت ویلا کاری تخصصی است که در برخی از مواقع عدم تجربه در ساخت می تواند هزینه های شما را چند برابر کند. در صورتیکه تجربه کافی در ساخت ویلا دارید می توانید ساخت را خودتان انجام دهید. در نهایت چنانچه پیمانکار معتبر باشد بابت واگذاری مراحل اجرایی به پیمانکار مشکلی پیش نمی آید و در برخی از موارد حتی باعث کاهش هزینه ها شما می شود. چون برخی از مصالح را پیمانکار می تواند با هزینه های کمتری برای شما تهیه کند.

چه سبک ویلایی نسبت به بقیه بهتر است؟

سبک یا همان مدل ویلا بستگی به سلیقه و نظر شما دارد. ولی از نظر تخصصی سعی کنید که ویلا را مطابق با منطقه ای که ملک در آن قرار دارد انتخاب کنید. چون در برخی از مناطق هر سبکی قابل اجرا نمی باشد.

چه مناطقی برای ساخت ویلا مناسب است؟

برای انتخاب محل، یکی از موارد مهم چشم انداز و مناظر طبیعی است که باعث تغییر در روحیه می شود. مورد بعدی دسترسی ها به امکانات ارتباطی و رفاهی است که یکی از نمونه های امکانات دسترسی، آنتن دهی موبایل و دسترسی به اینترنت است که باید مورد توجه قرار دهید.

برای دریافت مجوز ساخت ویلا به چه ارگانی مراجعه کنیم؟

برای افرادی که قصد ساخت ویلا در روستا ها را دارند باید برای دریافت مجوز به دهیاری روستا مراجعه کنید و دهیاری بعد از کامل کردن مدارک، شما را به بنیاد مسکن شهرستان می فرستد.

برای دریافت مجوز در شهر ها نیز باید به شهرداری مراجعه کنید.

23 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *