طراحی آپارتمان

طراحی آپارتمان

در این مطلب قصد داریم درباره طراحی آپارتمان و نکات مهم درباره آن را به شما عزیزان توضیح دهیم. طراحی به نمونه اولیه از ساختمان پس از اتمام کار گفته می شود که با این نمونه مالک ذهنیتی نسبت به ساختمان خواهد داشت. البته پیمانکار نیز مطابق با آن عملیات ساخت را شروع می کند. طرح مربوط به آپارتمان توسط طراح های متخصص در این حوزه انجام می شود که به جز موارد ظاهری، موارد فنی نیز در آن وجود دارد. با توجه رشد شهرنشینی و افزایش تقاضا برای سکونت در شهرها، شاهد رشد ساخت و ساز آپارتمان نیز هستیم.

برای انجام امور مربوط به طراحی به دفاتر فنی و مهندسی و همینطور دفاتر طراحی مراجعه کنید. طراحی با نرم افزار های سه بعدی مخصوص این کار انجام می شود که نمونه کاملی از آپارتمان خود خواهید داشت. طراحی شامل نمای بیرونی و داخل آپارتمان می شود که بسته به تعداد طبقات و متراژ شما نوع آن متفاوت است. در طراحی هماهنگی بین اجزای نمای بیرونی مهم است. مدل های طراحی آپارتمان شامل مدل یک خوابه، دو خوابه، سه خوابه، دوبلکس، لوکس و غیره می شود که باید در هر کدام از آن ها تعادلی بین قسمت های مختلف وجود داشته باشد، در ادامه تمامی آن ها را توضیح خواهیم داد.

در ساخت یک آپارتمان همه چیز از روی کاغذ شروع می شود. طراحی اصولی آپارتمان با توجه به ویژگیهای هنری کاربردی، امنیتی، کاربری فضا میزان بودجه و بهینه سازی فضا و امکانات انجام می شود. در دسته بندی انواع طراحی آپارتمان در جوامع مختلف تفاوت هایی وجود دارد که آنها را از هم متمایز میکند. پس استاندارد جهانی برای این رده بنده وجود ندارد اما وجوه اشتراک نیز بین آنها کم نیست در شهرهای مختلف با توجه به نیازهای جمعی و میزان سرمایه ی گردشی خالص در جامعه، تنوع آپارتمانها دستخوش تغییر می شود.

ما ضمن شمارش برخی از مهم ترین قالبهای طراحی آپارتمان به توضیح برخی از آن ها نیز می پردازیم.

-آپارتمان های استودیو

-آپارتمان های استودیوی قابل تبدیل

-لافت یا زیر شیروانی

-پنت هاوس

-دوبلکس

-یک خوابه

-دو خوابه

-سه خوابه

-لوكس

طراحی آپارتمان
طراحی آپارتمان

آپارتمان استودیو:

این نوع از آپارتمانها کوچکترین آن ها محسوب می شوند و به گونه ای طراحی شده اند که همه ی اتاق ها، نشیمن و آشپزخانه در یک فضا قرار گرفته اند.

آپارتمانهای یک خوابه:

این اپارتمانها علاوه بر نشیمن آشپزخانه و حمام شامل یک اتاق خواب نیز میباشد به همین منوال آپارتمان های دو و سه خوابه دارای دو یا سه اتاق خواب هستند.

آپارتمان های زیر شیروانی:

یک آپارتمان زیر شیروانی نیز دارای یک اتاق و یک طرح باز است. به دلیل سقفهای بلند و سایر ویژگی های رایج مانند پنجره های بزرگ آجرهای اکسپوز و تیرهای نگهدارنده از دیگر مدل ها جدا شده است. زیر شیروانی ها معمولا در ساختمان هایی یافت میشوند که زمانی تجاری بوده و به مسکونی تبدیل شده اند. برخی از زیر شیروانیهای بزرگ نیز برای داشتن یک فضای خواب جداگانه یا چندگانه قابل تبدیل هستند.

آپارتمانهای لوکس:

این نوع آپارتمانها علاوه بر دارا بودن اتاق های خواب نشیمن آشپزخانه و حمامهای اختصاصی اغلب با امکانات بیشتری مانند استخر، سالن ورزش پارکینگ و غیره ارائه میشود.

آپارتمانهای دوبلکس:

این نوع آپارتمانها دارای دو طبقه هستند و اغلب اتاق خوابها در طبقه بالایی و اتاق نشیمن در طبقه پایینی قرار دارد.

آپارتمان پنت هاوس:

این آپارتمانها معمولا در طبقات بالایی ساختمان قرار دارند. دارای یک یا دو طبقه هستند و مناظر زیبایی را در اختیار قرار میدهند.

آپارتمانهای راه آهن:

اشتباه نکنید؛ این آپارتمان ها در مسیر راه آهن قرار نگرفته اند بلکه به این دلیل نام گذاری شده اند که اتاق های این واحد ها همانند واگنهای قطار در کنار هم قرار گرفته اند و معمولن به هم راه دارند. این واحدها معمولن باریک و دراز هستند و از سه یا چهار اتاق تشکیل شده اند.

-نقشه ی باز: نقشه ای که در آن دیوارهای بین اتاقها حذف شده است و فضا به صورت کاملن باز طراحی شده

-نقشه ی نیمه باز: نقشه ای که در آن برخی از دیوارها حذف شده اند. فضای باز همچنان باقی است اما اتاقهایی نیز مستقل طراحی شده اند.

-نقشه ی بسته: نقشه ای در طراحی آپارتمان که در آن اتاقها بصورت کاملن جداگانه تعبیه شده اند و دیوارهای جدار حائل بین آن ها است.

-نقشه ی پالت: در این نوع نقشه، فضای آپارتمان به صورت یک فضای باز با محیطزیستهای مختلف مانند زندگی در یک قایق زندگی در یک خانه کوچک یا زندگی در یک آژانس مسافرتی طراحی شده است.

-نقشه ی ترکیبی: در این نوع نقشه از یک ترکیب از نقشه های مختلف استفاده شده است تا فضای آپارتمان با اتاقهای جداگانه اتاقهای باز و بسته و فضاهای خصوصی و عمومی به طور هماهنگ طراحی شود.

بدیهی به نظر میرسد که یک آپارتمان ساخته شده از تمامی اصول طراحي درست به خوبی پیروی کرده باشد اما این چنین نیست قدم اول برای موفقیت در طراحی آپارتمان پلان دقیق و اصولی آن است. طراحی نقشه و پلان واحد با توجه به استانداردهای موجود و شرایط فیزیکی ساختمان بسیار حائز اهمیت است. هر واحد آپارتمانی به منظوری ساخته میشود که تمرکز بر روی آن منظور از مهم ترین راههای یک طراحی کارآمد است.

بنابر این پیگیری نیازهای کارفرما و مصرف کننده ی فضای آپارتمان از مهم ترین وظایف یک طراح است. در ادامه و پس از پیدا کردن انگیزه ها و درخواستهای کارفرما طراحی بهینه و کاربردی فضا از دیگر ملزومات یک طراحی با کیفیت است. همچنین امروزه در انجام هر کاری دانایی از آن که انجام شده است و آن چه که می یابد حالا و در آینده انجام پذیرد بسیار حائز اهمیت است. در هر دوره ای بر اساس نیاز جوامع استعدادها و منابع در دسترس و احوال سیاسی و اجتماعی یک مکان شیوه ها و روشهای تعامل با محیط پیرامون دستخوش تغییر می شود.

پس مهم است که در طراحی آپارتمان نیز به متدهای به روز توجه داشته و از اسلوبهای قدیمی که چندان کارآمد نیستند دوری کنیم. از مهم ترین ویژگیهای طراحی با کیفیت آپارتمان نورگیری فضا ها میباشد. این ویژگی از گذشته حائز اهمیت بوده اما امروزه به دلیل علاقه ی عموم افراد به سبک زندگی شاداب و انرژی محور گنجاندن فضاهای نور گیر در طراحی آپارتمان بسیار مهم است به طوری که در صورت نبود یا کمبود این ویژگی آپارتمان میتواند بلا استفاده بماند. همچنین طراحی اصولی این امر به تعادل دما و صرفه جویی در انرژی کمک بسیار شایانی خواهد کرد.

 

طراحی آپارتمان

در این مقاله از طراحی آپارتمان سعی شد مطالب مفید در مورد طراحی آن به شما ارائه شود. طراحی همیشه یکی از موارد مهم در ساخت و ساز آپارتمان است و رعایت اصول طراحی می تواند باعث ساخت آپارتمانی زیبا و استاندارد شود. طراحی همیشه باید توسط متخصص در زمینه طراحی انجام شود و چنانچه به فردی مبتدی واگذار گردد باعث ضرر مالی برای شما خواهد شد. دوستان امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *