پیمانکاری ویلا به فرآیندی گفته می شود فردی به نمایندگی از مالک یا کارفرما به عنوان پیمانکار وظیفه ساخت ویلا را انجام می دهد. پیمانکاری ساخت ویلا حتما باید توسط فرد متخصص و معتبر انجام شود تا باعث ضرر مالی و خراب شدن پروژه نشود. پیمانکاری ویلا به عنوان یک شغل محسوب می شود که از گذشته بوده که فرد پیمانکار ساخت ویلا را از صفر و زمین خالی تحویل می گیرد و ویلا را پس از کامل شدن به مالک تحویل می دهد.
ویلای سازی یکی از کارهای پر دغدغه و هزینه بر است که پس از کامل شدن ویلا سود زیادی نصب صاحب ویلا می شود. احتمالا به مناطق کوهستانی و خوش آب و هوای استان محل زندگی خود رفته اید و ساختمان های ویلا را مشاهده کرده اید که اکثر آن ها توسط پیمانکاران مختلف طراحی و ساخته شده اند.
پیمانکاری ساخت ویلا
پیمانکاری ویلا با هدف ساخت ویلا انجام می شود. احتمالا واژه پیمانکاری برخورد کرده اید که به مجموعه فعالیت هایی که از ابتدای فرآیند ساخت ویلا مثل خرید مصالح، نیروی کار، گودبرداری تا انتهای فرآیند ساخت که نصب شیرآلات می باشد پیمانکاری ویلا می گویند. پیمانکاری توسط شخص یا شرکت انجام می شود که برای انجام این مسئولیت قرارداد کتبی با مالک ویلا نوشته می شود که هر یک از طرفین یک نسخه از قرارداد را نزد خود نگه می دارد.
شرکت هایی که در حوزه پیمانکاری مشغول به فعالیت هستند دارای تیم تخصصی از مهندسان می باشند. این افراد در زمینه ساخت و ساز تجربه دارند و در پروژه های بسیاری حضور داشته اند. البته برخی از افراد معتبر نیز تیم خود را داشته که در هر بخشی متخصص هستند.
پیمانکار حرفه ای ساخت ویلا
پیمانکار به شخص یا شرکتی گفته می شود که با مالک ویلا برای انجام بخش های مختلف ساخت قرارداد می بندد. یک پیمانکار حرفه ای ساخت ویلا با رعایت موارد موجود در قرارداد، قوانین ساخت و ساز و نظام مهندسی اقدام به ساخت و تحویل به موقع ویلا به کارفرما می کند. پیمانکار نقش بسیار مهم و کلیدی در اجرای پروژه را دارد که در برخی از موارد به عنوان رابط بین کارفرما و نظام مهندسی بوده و برخی از ایرادات گرفته شده را به کارفرما انتقال می دهد.
پیمانکار ویلا در همکاری با مهندس ناظر، معماران و کارگران، شهرداری و سایر افراد مشغول در پروژه نقش مهمی دارد. یک پیمانکار حرفه ای به تمامی وظایف قید شده در قرارداد پایبند بوده و پروژه را در سریعترین زمان به مالک یا کارفرما تحویل می دهد که باعث افزایش اعتبار وی نیز می شود.
نکات مهم در قرارداد پیمانکاری ویلا
نکات مهمی در قراداد پیمانکاری وجود دارد که چنانچه این موارد از سمت کارفرما یا پیمانکار رعایت نشود قطعا ادامه پروژه با مشکل مواجه می شود. در ادامه این نکات را توضیح می دهیم.
-طرفین قرارداد: در هر قراردادی نام و مشخصات طرفین قرارداد ذکر شده که در قوانین نام طرفین باید حتما ذکر شود و یکی از اصول اولیه در قرارداد نویسی است. مشخصات طرفین در ابتدای قرارداد ذکر می گردد.
-زمان شروع قرارداد: زمان شروع نیز در قراردا باید ذکر شود تا پیمانکار برنامه ریزی های لازم را برای شروع پروژه انجام دهد. زمان شروع بین هر دوطرف توافق شده و معمولا مدت زمان کوتاهی پس از عقد قرارداد ذکر می شود.
-مبلغ قرارداد: مبلغ همیشه مورد بحث و صحبت های طولانی بین کارفرما و پیمانکار بوده و هست. کارفرما یا همان مالک ها دوست دارند که پیمانکار پروژه را با مبلغی پایین تر از قیمت سایر پیمانکاران انجام دهد. اما در طرف مقابل پیمانکار مبلغ بالاتری درخواست می کند و نسبت به دریافت پیش پرداخت اصرار دارد. در نتیجه این بخش همیشه برای هر دو طرف پرچالش است.
-مدت زمان اجرای قرارداد: برای اجرای پروژه زمانی از سمت کارفرما در نظر گرفته می شود و پیمانکار با توجه به تجربه و دانش خود این زمان را کم یا زیاد می کند. طبق تجربه معمولا پیمانکار در خواست افزایش زمان تعیین شده توسط کارفرما را دارد. هر چقدر زمان انجام پروژه افزایش یابد، هزینه های کارفرما نیز بیشتر می شود. زمان در قراردادها به صورت حروفی و عددی درج می شود.
-تعهدات طرفین: در هر قرارداد پیمانکاری تعهداتی برای هر کدام از طرفین مشخص می شود. هر یک از طرفین موظف است تعهدات خود در قرارداد انجام دهد که در صورت عدم اجرا، قرارداد نقض می گردد.
برای اطلاعات درباره پیمانکاری در کردان مراجعه کنید به : پیمانکار در کردان
وظایف پیمانکار ساخت ویلا
پیمانکار ساختمان وظایف مختلفی در راستای انجام پروژه دارد که در قرارداد و هم در قانون ذکر شده است. در ادامه وظایف پیمانکار را ذکر می کنیم.
-حضور در محل پروژه: پیمانکار موظف است در محل پروژه حضور داشته باشد تا مشکلی در زمان انجام پروژه پیش نیاید.
-دریافت و آنالیز نقشه ساختمان: یکی دیگر از وظایف پیمانکار است که باید دانش فنی جهت بررسی و اجرای نقشه طراحی شده را داشته باشد.
-استخدام و جذب نیرو: پیمانکار باید تیمی از معماران، نیروهای فنی، تاسیساتی و کارگران تشکیل دهد که تخصص کافی در زمینه ساخت و ساز را داشته باشند. مدیریت و مسئولیت این تیم نیز بر عهده پیمانکار است.
-برنامه ریزی و زمان بندی پروژه: پیمانکاری ویلا یکی از شغل های پر مسئولیت است که نیاز به تجربه دارد. اگر برنامه ریزی دقیقی در زمان اجرای پرژه وجود نداشته باشد ویلا در مدت زمان تعیین شده به پایان نمی رسد. در برخی از پروژه ها افزایش زمان مساوی با افزایش هزینه های پروژه می باشد.
-تامین مصالح و ابزارآلات: برای ساخت یک ویلا نیاز به مصالح مختلفی است که تامین این مصالح بر عهده پیمانکار است. البته مبالغ خرید مصالح توسط پیمانکار از کارفرما دریافت می گردد. پیمانکار موظف است برای اجرای هر بخش از پروژه مصالح و ابزار را تامین نماید و چنانچه مشکلی بابت تامین یا کیفیت مصالح رخ دهد، مسئولیت آن بر عهده پیمانکار است.
مراحل پیمانکاری ویلا
پیمانکاری ویلا مراحل خاص خود را دارد که در اکثر پروژه ها این مراحل ثابت هستند. مراحل پیمانکاری در ساخت ویلا باید به ترتیب و طبق قوانین تعریف شده انجام شود. در ادامه این مراحل را توضیح خواهیم داد.
-صحبت های اولیه بین کارفرما و پیمانکار
-بررسی محل پروژه توسط پیمانکار
-نوشتن قرارداد پیمانکاری
-دریافت پیش پرداخت
-شروع عملیات اجرایی
-هماهنگی با ارگان های مربوطه
-خرید و تامین مصالح
-استخدام و جذب نیرو
-مدیریت پروژه پیمانکاری ویلا
-اتمام پروژه و تسویه با کارفرما
برای کسب اطلاعات ساخت ویلا مراجعه کنید به صفحه: ساخت ویلا
جمع بندی نهایی
در این بخش از پیمانکاری ویلا توضیحاتی درباره پیمانکاری ساخت ویلا به شما عزیزان ارائه شد. شخصی به عنوان پیمانکار حرفه ای ساخت ویلا شناخته می شود که به تمامی تعهدات خود پایبند بوده و پروژه را در زمان تعیین شده به مالک تحویل دهد. افراد و شرکت های زیادی هستند که خود را به عنوان پیمانکار برای ساخت ویلا معرفی می کنند که بررسی صحت گفتار آن ها بر عهده افراد است که معتبر بودنشان را بررسی کنند. امیدواریم محتوای این بخش برای شما مفید بوده باشد.
1 دیدگاه