هزینه ساخت اسکلت فلزی به شرایط پروژه، قیمت مصالح، دستمزد نیروهای کار، هزینه حمل و نقل، هزینه جرثقیل و… بستگی دارد به همین دلیل نمیتوان برآورد دقیقی از هزینه اسکلت فلزی به دست آورد اما به صورت حدودی میتوان نرخها را مورد بررسی قرار داد. در ادامه این صفحه به موارد گفته شده خواهیم پرداخت و هزینه ساخت اسکلت فلزی را به صورت حدودی محاسبه خواهیم کرد. همچنین عوامل ماثر در هزینههای اسکلت فلزی را مورد بررسی قرار خواهیم داد برای اطلاعات بیشتر تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
در امر ساخت و ساز معمولا ساختمانهای مسکونی، اداری، تجاری، سولهها، پلها و… را از اسکیت فلزی میسازند. اسکیت فلزی یکی از انواع اسکلت بندی است که در سازههای فلزی مورد استفاده قرار میگیرد. برای بررسی هزینه ساخت اسکلت فلزی باید عوامل بسیاری را مورد بررسی قرار دهیم. اصلیترین متریال در اجرای اسکلت فلزی آهن میباشد که قیمت آن بر هزینه ساخت اسکلت فلزی تاثیر بسیاری میگذارد. اسکلت فلزی در حالتهای مختلف اعم از اسکلت فلزی پیچ و مهرهای، اسکلت فلزی جوشی، اسکلت فلزی تیرآهن و اسکلت فلزی تیر ورق ساخته میشود. به همین دلیل هر اسکلت فلزی با توجه به ویژگی که دارد باعث تفاوت قیمت ها میشود.
برآورد ریز هزینه های ساخت اسکلت فلزی در سال ۱۴۰۳
خرید آهن:
اصلیترین هزینه ساخت اسکلت فلزی تهیه آهن آلات آن میباشد. وزن تیرآهنی که در اجرای اسکلت فلزی به کار برده میشود بر هزینه نهایی آن تاثیر بسزایی میگذارد. برای سازههای معمولی از تیرآهنهای IPE استفاده میکنند که هزینه پایینتری دارند اما برای سازههای بزرگتر از تیر ورق که قیمت بالاتری نیز دارد استفاده میکند. هزینه تهیه تیرآهن به ازای هر کیلوگرم حدود بین ۳۰ الی ۵۰ هزار تومان میباشد
قیمت جوشکاری:
در صورت اجرای اسکلت فلزی جوشی هزینه آن بر حسب کیلوگرم حساب میشود. با توجه به وزن آهن آلات و وزن پروفیل دستمزد نیروی کار متفاوت میباشد. در حالت کلی دستمزد اجرای جوشکاری اسکلت فلزی به ازای هر کیلوگرم محاسبه میشود.
هزینه دیوار برشی:
اجرای مرحله دیوار برشی از اهمیت بسیار بالایی برای سازه شما برخوردار است از این رو این مرحله باید کاملاً اصولی و حرفهای اجرا شود. در اجرای دیوار برشی با توجه به جنس قالب فلزی یا چوبی دستمزد اجرای آن نیز تفاوت میباشد. برای مثال در صورتی که جنس قالبها فلزی باشد هزینه پرداختی شما دو برابر میشود. به صورت کلی میتوان گفت دستمزد اجرای دیوار برشی به ازای هر متر مربع از ۲۰۰ هزار تومان شروع میشود.
هزینه اجرای سقف:
به طور کلی میتوان گفت هزینه ساخت اسکلت فلزی مربوط به تهیه آهن آلات، بتن و مصالح دیگر نیست و شما باید هزینهای را برای دستمزد نیز پرداخت نمایید. با توجه به هر شهری دستمزد اجرای سقف میتواند متغیر باشد اما در حالت کلی هزینه اجرای سقف به ازای هر متر مربع حدود ۶۰ هزار تومان میباشد.
سایر هزینهها:
علاوه بر هزینههای ذکر شده موارد دیگری نیز وجود دارند که برای برآورد هزینه نهایی ساخت اسکلت فلزی باید به این موارد نیز توجه کنید. مواردی نظیر مقدار سیم آرماتوربندی، هزینه تهیه تخته دفعی، دستمزد نگهبان پروژه و… . در ساخت اسکلت فلزی برخی از قسمتها نظیر دیوار برشی و سقف نیاز به بتن دارند. هزینه تهیه بتن به ازای هر متر مکعب حدود یک میلیون تومان میباشد. هزینه جرثقیل نیز به تعداد دفعاتی که با جرثقیل کار میکنید و همچنین تعداد طبقات سازه شما بستگی دارد.
عوامل موثر بر هزینه ساخت اسکلت فلزی
عوامل بسیاری بر هزینه ساخت اسکلت فلزی تاثیر میگذارند که برای برآورد دقیق هزینه ساخت اسکلت باید تمام این عوامل را مورد بررسی قرار داد.
- یکی از اصلیترین عوامل نوسانات قیمت بازار میباشد. هزینه تهیه مواد اولیه علاوه بر منطقهای که در آن قرار دارید و کیفیت متریالی که به کار میبرید با توجه به عرضه، تقاضا و نوسانات موجود در بازار میتواند متغییر باشد.
- نوع اتصال در اجرای اسکلت فلزی نظیر پیچ و مهره و یا جوشی هزینه متفاوتی داشته و با توجه به انتخاب هر کدام از این موارد هزینه ساخت اسکلت فلزی تفاوت میباشد.
- هزینه حمل و نقل قطعات و متریالی که تهیه میکنید بر اساس فاصله تا پروژه شما متغییر است. هزینهای برای حمل و نقل باید پرداخت نمایید که هزینه حمل این قطعات به فاصله محل پروژه شما تا کارخانه و یا بازار بستگی دارد.
- یکی دیگر از عواملی که بر هزینههای ساخت اسکلت فلزی تاثیر میگذارد مدت زمان اجرایی پروژه است. هرچه اجرای پروژه به طول انجامد منجر به افزایش هزینهها میشود.
هزینه تمام شده اسکلت فلزی
تا اینجای مقاله با عوامل موثر بر هزینه ساخت اسکلت فلزی و ریز هزینههای مربوط به اسکیت فلزی آشنا شدید. بهتر است این نکته را در نظر بگیرید که برای اجرای هر نوع اسکلتی باید فونداسیون آن سازه به اجرا درآید پس برای برآورد دقیقتر بر هزینه فونداسیون را بر هزینههای خود لحاظ کنید. با در نظر گرفتن تمام موارد گفته شده هزینه ساخت اسکلت فلزی در سال ۱۴۰۳ به ازای هر متر مربع حدود ۲ تا ۴ میلیون تومان میباشد.
این هزینه برای سازههای بزرگتر به مراتب بیشتر میباشد. با توجه به هزینههای جانبی حداقل هزینهای که برای ساخت اسکلت فلزی باید در نظر بگیرید به ازای هر متر مربع ۲ میلیون تومان میباشد علاوه بر آن باید هزینه فونداسیون را به قیمت نهایی اضافه کنید که این مبلغ برای فونداسیون حدود ۵۰۰ الی ۸۰۰ هزار تومان میباشد.
سخن پایانی
یکی از اصلیترین و مهمترین هزینههایی که برای ساخت و ساز باید در نظر بگیرید هزینه ساخت اسکلت فلزی میباشد. در این صفحه هزینه ساخت اسکلت فلزی را مورد بررسی قرار دادیم و متوجه شدیم که هزینه اجرای اسکلت فلزی به عوامل مختلفی بستگی دارد. برای برآورد دقیق هزینههای اجرای اسکلت ساختمان باید تمام عوامل را مورد بررسی قرار داد.
همچنین در این صفحه به عوامل تاثیرگذار بر هزینه اسکلت فلزی پرداختیم. توجه داشته باشید که تمام اعداد و ارقام ذکر شده در این صفحه مبلغ حدودی بوده و با توجه به شرایط میتواند متغیر باشد. برای آنکه هزینه ساخت اسکلت فلزی را به صورت دقیقتر برآورد کنید میتوانید با کارشناسان مجموعه نوآوران ویلا تماس حاصل فرمایید تا با تفکیک ریز هزینهها مبلغ تمام شده ساخت اسکلت فلزی را خدمت شما بیان کنند.
بدون دیدگاه