طراحی ویلا سنتی

طراحی ویلا سنتی

5/5 - (1 امتیاز)

فرهنگ هر کشوری معماری و سبک سنتی منحصر به فرد خود را دارد. طراحی سبک سنتی نیز از طراحی های با اصالت و قدیمی کشورمان ایران است اما این به معنی طراحی از مد افتاده نیست بلکه به معنای طراحی اصولی بنا با خلق طرح‌های نوین الهام گرفته شده از طرح‌های لوکس معاصر است. طراحی ویلا سنتی از قدمت بسیار طولانی برخوردار است و تاریخ آن مربوط به ۲۰۰۰ سال پیش می‌باشد. در حقیقت طراحی ویلا سنتی از دوران ساسانیان، اشکانیان و دوران اسلامی الهام گرفته شده است.

 در طراحی ویلا سنتی از رنگ‌های روشن که ارتباط موثر و صریح با نور خورشید دارند به کار برده میشود‌ به همین دلیل این سبک بسیار آرامش بخش می‌باشد. اگر فضاهایی با حس نوستالژی و گرایشات سنتی به شما حس و حال خوب می‌دهد قطعاً انتخاب طراحی ویلا سنتی به سبک ایرانی از بهترین انتخاب‌ها برای شما خواهد بود‌. 

برای به اجرا درآوردن طراحی ویلا سنتی باید اطلاعات کامل و دقیقی در رابطه با این سبک داشته باشید تا بتوانید با شناخت المان‌ها ویژگی‌ها، خصوصیات مزایا و معایب آن یک فضای ویلای سنتی منحصر به فردی به اجرا درآورید. در ادامه به توضیحات مفصل در رابطه با صفر تا صد طراحی ویلا سنتی، طراحی باغ ویلای سنتی همچنین تفاوت این سبک با سبک‌های مدرن و کلاسیک خواهیم پرداخت. برای داشتن یک سازه به سبک سنتی با طراحی دلنشین تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

معرفی سبک سنتی

یکی از سبک‌های بسیار محبوب برای طراحی ویلا سبک سنتی می‌باشد. طراحی ویلا سنتی یکی از معماری‌های ایرانی است که قدمت ۲۰۰۰ ساله دارد. طراحی ویلا سنتی یک طراحی آراسته و منظم با استفاده از اشکال هندسی و به دور از طراحی بیهوده است. در این قسمت می‌خواهیم سبک طراحی سنتی ویلا را به صورت کامل مورد بررسی قرار دهیم.

طراحی فضا ویلا

در طراحی فضای ویلا سنتی از پیوستگی و هماهنگی بهره می‌برند به طوری که طراحی ورودی ویلا که برای برقرار کردن ارتباط درون و بیرون است به گونه‌ای انجام می‌پذیرد که یک عنصر کل نسبت به سایر فضاهای ویلا باشد. طراحی فضا در این سبک با استفاده از طرح های تزیینی، آیینه کاری و اشکال هندسی یک فضای بی‌نظیر و دل‌انگیز و درخشان را به وجود می‌آورد‌.

هندسه و نیارش

در طراحی ویلا سنتی سرتاسر نظم و آراستگی به چشم می‌خورد. هندسه و تقارن یکی از اصل‌های طراحی ویلا سنتی است که یک محیطی پرنشاط و جذاب و در عین حال آرامش بخش را به وجود می‌آورد. ترکیبات اشکال، سطوح، نماها، المان‌ها همگی در نظام هندسی قرینه بوده که اگر همزمان و با هم دیده شوند نیارش و تقارن را متوجه خواهید شد.

کاربرد رنگ در طراحی سنتی

معماری ایرانی با هنر و خالقیت کیمیاگرانه خود از رنگ‌های روشن و دلنشین به شیوه‌های گوناگون در طراحی ویلا به سبک سنتی بهره می‌برد‌. با توجه به مکان اجرای هر طرحی رنگ‌ها شاهکارهای جهانی در سطوح مختلف به وجود می‌آورد. به عنوان مثال در پنجره‌های اتاق‌ها از شیشه‌هایی با رنگ آرامش بخش سبز و آبی استفاده می‌کنند و یا برای درب اتاق‌ها یا پذیرایی از رنگ‌های نشاط آور زرد و قرمز بهره می‌برند.

طراحی شاه نشین

یکی از المان‌های مهم در طراحی ویلا سنتی اجرای شاهنشین و یا تراس و بالکن است. امروزه با تغییرات کمی شاه نشین تبدیل به تراس و یا بهار خواب شده است. شما می‌توانید با طراحی و اجرای شاه‌نشین در محوطه خارجی خود یک ویلای زیبا با سبک سنتی داشته باشید.

المان‌های ویلای سنتی

المان‌های اصلی که در طراحی ویلا سنتی به کار برده می‌شوند طاق، قوس ایرانی، المان‌های بادگیر، گنبد، آبنما و..‌ هستند. اجرای این المان‌ها هر چقدر به معماری سنتی ایرانی نزدیک‌تر باشند اصیل بودن این سبک را بیشتر نشان می‌دهند.

مزایا و معایب سبک سنتی در ویلای سنتی ایرانی

هر کدام از طراحی‌هایی که برای ساختمان ویلای خود در نظر می‌گیرید ویژگی‌ها و خصوصیات منحصر به فرد خود را دارا می‌باشند. با توجه به آب و هوا و اقلیم هر منطقه‌ای سبک مورد نظر و مناسب را برای ویلا در نظر گرفته میشود و متریال و مصالح مناسب با اقلیم آن منطقه را در معماری ویلای به کار می‌برند. 

اما با رعایت تمام این نکات، مزایا و معایبی برای به اجرا درآوردن هر سبک به چشم می‌خورد. پس بهتر است قبل از اجرای سبک مورد نظر برای ویلای خود مزایا و معایب سبک سنتی در ویلای سنتی ایرانی را بشناسید تا با آگاهی کامل این سبک را به اجرا درآورید.

مزایای سبک سنتی در ویلای سنتی ایرانی

1-همانطور که در این صفحه متوجه شدید طراحی ویلا سنتی ارتباط بسیار نزدیک و تنگاتنگی با طبیعت دارد. بنابراین زیبایی طراحی سنتی و ارتباط آن با طبیعت یکی از مزایای این سبک می‌باشد. سبک سنتی احساس آرامش را به ساکنان ویلا القا می‌کند.

2-ویلای سنتی ریشه در تاریخ ۲۰۰۰ ساله معماری ایرانی دارد از این رو شکوه و عظمت طراحی ایرانی را به رخ می‌کشد. 

 3-این سبک طراحی حس تجمل و اشراف را به ساکنان منتقل می‌کند. با اجرای سبک سنتی ویلا می‌توانی شکوه و عظمت طراحی معماری ایرانی را نمایان کنید.
4-همانطور که گفته شد یکی از ویژگی‌های اصیل معماری ایرانی استفاده از رنگ‌های گرم و دلنشین است. شما می‌توانید در طراحی با استفاده از رنگ‌های گرم و آرامش بخش یک فضایی شاداب و پر انرژی را به ارمغان آورید. رنگ‌ها در طراحی ویلای سنتی سرزندگی و حس و حال زیبایی را به افراد القا می‌کنند

معایب سبک سنتی در ویلای سنتی ایرانی

1-به دلیل طراحی خاص و منحصر به فرد سبک سنتی و المان‌هایی که در این سبک به کار می‌رود می‌توان گفت هزینه اجرای این سبک نسبت به سبک‌های دیگر بالاتر می‌باشد. هزینه‌های ساخت و ساز و طراحی ویلا یکی از موارد مهم و پر اهمیت در به اجرا درآوردن سازه می‌باشد. هرچه این هزینه‌ها بالاتر رود به اجرا درآوردن آن سبک نیز سخت‌تر می‌شود‌

2-نگهداری از محوطه باغ ویلای سنتی می‌تواند یکی دیگر از معایب این سبک باشد. ممکن است برخی افراد به دلیل شرایط خود و یا اندک زمانی که در دست دارند نتوانند آنگونه که باید به ویلای خود رسیدگی کنند. در حالی که اجرای سبک ویلای سنتی به نگهداری خیلی زیادی نیاز دارد.

3-ممکن است اجرای سبک سنتی در برخی از مناطق با فرهنگ و معماری آن منطقه مطابقت نداشته باشد و یا افراد به سادگی و مینیمال بودن ویلا یشتر اهمیت دهند. به همین دلیل ویلای سبک سنتی می‌تواند برای آنها کسل کند باشد‌.

طراحی باغ ویلای سنتی

معماری ایرانی در سبک سنتی هماهنگ با طبیعت و محیط می‌باشد از این رو در طراحی ویلا سنتی به محوطه باغ ویلا اهمیت بسیاری داده می‌شود. در این طراحی باغ ویلا جزئی از طبیعت به حساب می‌آید اما به طوری که در طراحی آن نباید به طبیعت هیچ آسیبی برسد در واقع طراحی باغ ویلای سنتی همزیستی مسالمت آمیزی با طبیعت دارد. 

اگر شما مساحت کمی را برای به اجرا درآوردن ویلای خود داشته باشید باز هم می‌توانید یک طراحی باغ ویلای بی‌نظیر با اصول طراحی معماری مناسب به اجرا درآورید. حتی در زمین‌هایی با متراژ کم نیز می‌توان با طراحی باغ ویلای سنتی حس و حال بسیار دلنشینی را به سازه خود القا کرد. در طراحی باغ ویلا به سبک سنتی با استفاده از انرژی‌های آب، خاک، گیاه، نور، باد و… یک معماری هماهنگ با محیط و طبیعت را به اجرا در می‌آورند. در ادامه به چند تا از مشخصه‌های مهم در طراحی المان های باغ ویلای سنتی اشاره خواهیم کرد.

سردر ورودی

در ورودی یکی از طراحی‌های مهم در ویلای سنتی است که در  واقع ورودی سازه جزئی از طراحی نما بحساب می آید‌. برای اجرای سردر ورودی ویلا طراحی شکل هشتی را به اجرا در می‌آورند. متریال و مصالحی که در این المان به کار می‌رود باید همسانی با ریشه‌های سنتی ویلا داشته باشد. علاوه بر مصالح باید به فرم و جزئیات سردر نیز توجه ویژه‌ای داشت.

گیاهان باغ ویلا

در زمان‌های گذشته استفاده از گل و گیاه در باغ ویلای سنتی علاوه بر زیبایی محوطه مصارف دارویی و خوراکی نیز داشتند. همانطور که در بخش قبل گفتیم در طراحی ویلا سنتی از بیهودگی و بدون کاربرد بودن هر طرحی پرهیز می‌شود. استفاده از گل و گیاهان در باغ ویلا نیز از این اصل پیروی می‌کنند. در واقع از محوطه باغ ویلای سنتی علاوه بر زیبایی مجموعه از مصارف خوراکی نیز بهره می‌برند.

نمایش آب در باغ ویلا

همانطور که گفته شد طراحی ویلا سنتی یک طراحی از طبیعت را در محوطه باغ ویلا به ارمغان می‌آورد از این رو توجه ویژه به نمایش آب در طراحی دارد. در زمان‌های گذشته با حفر قنات در باغ ویلا آب باغ را تامین می‌کردند امروزه با طراحی‌های نوین اما الهام گرفته از طراحی و معماری سنتی در مسیر باغ ویلا با ایجاد یک مسیر زیبا برای آب حس و حال سنتی را تیجاد می‌کنند.

ایوان یا رواق

یکی از المان‌های زیبا و کاربردی در طراحی ویلا سنتی به اجرا درآوردن رواق و ایوان می‌باشد. رواق یک فضای نیمه باز در معماری ایرانی است که فضایی بین محوطه داخلی و بیرونی ویلا را شامل می‌شود. این المان جذابیت بیش از حدی را به ویلای شما می‌بخشد. با قرار گرفتن حول محیط ویلا با ستون‌های زیبا و بلند یک فضای نشیمن گرم برای دورهمی‌های خانوادگی و دوستانه می‌توانید داشته باشید. در این مکان‌ها شما می‌توانید با قرار دادن پشتی‌ها و متکا های سنتی، قالیچه‌های رنگی و تخت‌های زیبا محوطه باغ ویلای خود را دوچندان زیبا کنید.

طراحی ویلا سنتی

طراحی سنتی در شمال

افرادی که به ساخت ویلا در شمال می‌پردازند یکی از ایده‌آل‌های آنها اجرای سازه در دل طبیعت است. فرقی نمی‌کند ویلایی که می‌خواهید بسازید در بافت شهر باشد و یا در یک نواحی ییلاقی در شمال قرار گرفته باشد در هر صورت طبیعت جایگاه بسیار مهمی در معماری ویلا خواهد داشت. طراحی ویلا سنتی در شمال یکی از سبک‌های بسیار محبوب و پرطرفدار در بین فراد می‌باشد زیرا معماری سنتی ایرانی همخوانی بسیار نزدیک و کاملی با طبیعت دارد.

 برای طراحی سنتی در شمال با تکرار فرم‌های قدیمی و سنتی معماری ایرانی در طراحی ویلای خود یک اثر منحصر به فرد خلق می‌کنند. طراحی ویلا سنتی در شمال باعث احساس پیوند با طبیعت و معماری گذشته می‌شود که احساس آرامش و زیبایی را به ساکنان القا می‌کند. طراحی سنتی در شمال جلوه‌ای جذاب و آشنا در دل طبیعت با تاریخچه قدیمی باغ ویلای سنتی است. 

در زمان‌های گذشته این سبک بیشتر در مناطق روستای شمال به چشم خورده می‌شد اما امروزه به دلیل محبوبیت این طرح در اکثر نقاط شهر نیز منتقل شده است و با توجه به نیازهای امروزی به شکل‌های مدرن‌تری طراحی می‌شوند. یکی دیگر از دلایل مهم محبوبیت طراحی ویلا سنتی در شمال در بین مردم همخوانی این سبک با فرهنگ مردم ایران است. 

در واقع سبک سنتی در طی زمان با توجه به نیاز فرهنگ مردم ما شکل گرفته است از این رو از طرح‌های محبوب در بین ایرانیان است. در طراحی سنتی در شمال از پنجره‌های مشبک رنگی، ایوان و ستون‌های زیبا، گل و گیاهان سرسبز، آبنما و حوض عمارتی بسیار منحصر به فرد را طراحی و به اجرا در می‌آورند. 

طراحی ویلا سنتی معمولا در اکثر نقاط کشورمان مشابه هستند اما با توجه به مصالح و متریال‌های بومی و خاص منطقه یک سری تفاوت‌ها در رویکردهای اجرایی آن به چشم می‌خورد. طراحی سنتی در شمال با توجه به شرایط اقلیمی و سازگار با آب و هوای منطقه شمال یک طراحی منحصر به فردی را می‌توان مشابه با خانه‌های سنتی قدیمی به اجرا درآورد.

طراحی ویلا سنتی

تفاوت طراحی سنتی با مدرن و کلاسیک

امروزه ساخت و اجرای ویلا در هر طرح و سبکی امکان‌پذیر است اما از محبوب‌ترین طرح‌های اجرای ویلا می‌توان به طراحی‌های کلاسیک، مدرن و سنتی اشاره نمود. هر کدام از این طرح‌های اجرایی ویلا ویژگی‌ها و خصوصیات خود را دارند و تفاوت‌های آنها باعث شده تا هر کدام از سبک‌ها طرفداران خاص خود را داشته باشند. تفاوت طراحی سنتی با مدرن و کلاسیک فراتر از ویژگی‌های ظاهری است. می‌توان اینگونه بیان کرد که ویژگی اصلی طراحی سنتی فرهنگ، سنت و قدمت این طرح می‌باشد. در ادامه به تفاوت طراحی سنتی با مدرن و کلاسیک خواهیم پرداخت.

تفاوت طراحی سنتی با مدرن

اولین نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که نباید طراحی سنتی با مدرن را با طراحی قدیمی و جدید اشتباه بگیرید. طراحی‌های سنتی با المان‌ها و طرح‌های پیچیده بزرگ هستند اما طراحی مدرن بسیار ساده و مینیمال به اجرا در می‌آید. در طراحی سنتی از مصالح ساختمانی طبیعی مانند سنگ و چوب استفاده می‌کنند اما در طراحی ویلای مدرن از مصالح پیشرفته مانند بتن و میله‌های فولادی تقویت شده به کار می‌برند.

 یکی دیگر از تفاوت‌های اصلی بین این دو سبک استفاده از تجهیزات به روز در سبک مدرن است. طراحی‌هایی که در ویلاهای سنتی امرا می‌شوند با ویلاهای مدرن متفاوت می‌باشد برای مثال در سبک سنتی درب‌ها بسیار بلندتر و عریضتر هستند، پنجره‌ها بسیار باریک‌تر است. فضای داخلی سبک سنتی بسیار شلوغ می‌باشد و تزیینات در این سبک بسیار به کار برده می‌شود در حالی که ویلای مدرن فضای داخلی تمیزتری دارد و به جای استفاده از المان‌های زیاد و تجمل گرایی بر سادگی تاکید دارد.

تفاوت طراحی سنتی با کلاسیک

یکی از اصلی‌ترین تفاوت‌های سبک سنتی با کلاسیک استفاده از نور طبیعی در محوطه داخلی ویلا است. به طوری که در سبک سنتی پنجره‌های کوچک و بزرگ زیادی طراحی می‌کنند تا نور طبیعی به داخل محیط تعبیه شود در حالی که در سبک کلاسیک از پنجره‌های متعدد و نور طبیعی زیاد به کار نمی‌برند و نورپردازی با لوستر بسیار در سبک کلاسیک به چشم می‌خورد. 

ویلاهای سنتی حس نوستالژیک را با استفاده از مصالح طبیعی همچون آجر و چوب القا می‌کنند اما در ویلاها به سبک کلاسیک از مصالحی همچون سنگ و شیشه به کار گرفته می‌شود که پرکاربردترین مصالح در سبک کلاسیک سنگ می‌باشد. در سبک کلاسیک از خطوط شکسته در طراحی بسیار استفاده می‌شود در حالی که در سبک سنتی شما این خطوط شکسته را نمی‌بینید و اغلب از خطوط منحنی و یا اشکال هندسی با تقارن بسیار زیبا رویت می‌شود.

سخن پایانی

یکی از محبوب‌ترین سبک‌های طراحی ویلا در بین اشخاص طراحی ویلا سنتی می‌باشد. این طرح به دلیل زیبایی بیش از حد و ارتباط با طبیعت همچنین طراحی‌های هندسی متقارن جذابیت بسیار زیادی دارد. ویلا سنتی تفاوت‌هایی با سایر سطراحی بک‌های طراحی نظیر مدرن و کلاسیک دارد که در این مقاله به بررسی و تحلیل کامل سبک ویلای سنتی و تفاوت آن با ویلاهای مدرن و کلاسیک پرداختیم.

 طراحی ویلا سنتی با الهام از بناها و معماری‌های دوران اسلام و اشکانیان که مربوط به تاریخ ۲۰۰۰ سال پیش می‌باشد به اجرا در می‌آید. سبک طراحی ویلا سنتی امروزه در بسیاری از ویلاها و ساختمان‌های شمال کشور و اکثر نقاط کشورمان به چشم می‌خورد. همانطور که اشاره کردیم در طراحی باغ ویلا ایرانی سنتی از المان‌هایی نظیر آلاچیق، به کار بردن آب در باغ ویلا، ایوان، رواق، طراحی‌های سنتی با استفاده از رنگ‌های نشاط آور استفاده می‌شود. 

شما می‌توانید بر اساس ویژگی‌های اشاره شده در این سبک بین طراحی‌های کلاسیک، مدرن و سنتی براساس خصوصیات و ویژگی‌ها و ایده‌آل‌های خود مورد بهتر را برای خود انتخاب نمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.