معرفی مجموعه طراحی
در مجموعه طراحی سازه اسکلت فلزی مهندسان وظایف مشاوره و آنالیز تمام شرایط محیطی سازه نظیر مصالح، منابع، مسائل مربوط به شرایط آب و هوایی و اقلیمی و تمام شرایط عمومی که مورد نیاز پروژه است را در نظر میگیرند. مهندسین در طراحی سازه اسکلت فلزی محاسبات دقیق و مقرون به صرفه با بالاترین استاندارد ها را در پروژه اعمال میکنند
تا سازه ای با دوام و مقاوم در برابر خطرات وارده بر سازه جلوگیری شود. مجموعه طراحی سازه اسکلت بتنی و اسکلت فلزی در پروسه طراحی سازه اسکلت فلزی همواره با رعایت آیین نامه ها و بهینه بودن سازه برای کارفرمایان تلاش میکنند. با ارائه پیشنهاد و تنظیم قرار داد با مجموعه طراحی سازه اسکلت فلزی، صفر تا صد پروسه طراحی سازه اسکلت فلزی را به مهندسین مجرب تحویل دهید تا نسبت به اجرای طرح قانونی اقدام نمایند.
مراحل طراحی سازه فلزی
طراحی مقدماتی
در ابتدای مرحله طراحی سازه اسکلت فلزی مهندسین باید با کارفرمایان همکاری نزدیک داشته و نیازهای خاص آنها را درک کنند. همچنین باید به عواملی مثل کاربری سازه، شرایط ساخت و محدودیت های بودجه کارفرما توجه شود. این عوامل باعث میشود عملکرد سازه را به حداکثر برسد و هزینه تمام شده پروژه را بهینه کنند.
تحلیل سازه
در این مرحله کارشناسان با استفاده از نرم افزارها و فناوری های پیشرفته، تجزیه و تحلیل سازهای جامع را انجام میدهند تا اطمینان حاصل شود که سازه فلزی پیشنهادی، در عین برخورداری از سبک ترین وزن ممکن، میتواند بارهای پیشبینی شده و عوامل محیطی را تحمل کند. طراحی سازه اسکلت فلزی دقیق شامل انتخاب مصالح، ابعاد اتصالات و مقاوم سازی مناسب است.
تامین مصالح و ساخت مقاطع فلزی
بعد از طراحی نهایی و صدور مجوز ها، تامین مصالح و ساخت مقاطع فلزی آغاز میشود. کارشناسان باید تامین مصالح فولادی با کیفیت بالا از تامین کنندگان مورد اعتماد را در اولویت قرار دهند تا دوام و طول عمر سازه را بالا ببرند.
ساخت و نصب
مرحلهی ساخت و نصب زمانی رخ میدهد که سازه فولادی شکل بگیرد. در این مرحله نیروهای کار ماهر، زیر نظر مدیران پروژه با تجربه، باید اجرای یکپارچه پروژه را تضمین کنند. ساخت و نصب در طراحی سازه اسکلت فلزی از اهمیت بالایی برخوردار است.
اجرای سفت کاری و نازک کاری
پس از نصب مقاطع مختلف سازهی فلزی، باید بر روی کارهای تکمیلی و المان های داخلی سازه تمرکز کرد. در این مرحله از طراحی سازه اسکلت فلزی از پوشش دیوار گرفته تا سیستم های سقف، عایق ها و روشنایی، باید اطمینان حاصل شود که همهی جزئیات با عملکرد موردنظر هماهنگ باشد و جذابیت سازه فولادی را افزایش دهد.
تضمین کیفیت و تست
مرحلهی تضمین کیفیت یکی از مراحل مهم در طراحی سازه اسکلت فلزی است که تیم اجرایی بازرسی ها و آزمایشهای دقیق لازم را در طول فرایند ساخت انجام میدهند تا از رعایت استانداردهای صنعت و مشخصات فنی پروژه اطمینان حاصل کنند. این امر شامل آزمایش یکپارچگی، سازه تأیید، ارزیابی مقاومت در برابر خوردگی و رنگ و انجام آزمایشهای بار پذیری میباشد. تعهد به کیفیت، ساخت یک سازه فلزی قابل اعتماد و بادوام را تضمین می کند.
هزینه طراحی سازه فلزی
علاوه بر این که نوع سازه در برآورد هزینه اهمیت دارد، عوامل مختلف دیگری در تعیین هزینهی طراحی سازه اسکلت فلزی دخیل هستند؛ مثلا متراژ پروژه یا زیربنای کل، سبک سازی سازه، لیستوفر آرماتور که در ادامه به هرکدام از این موارد اشاره خواهیم کرد.
نوع سازه
طراحی سازه اسکلت فلزی معمولا مستلزم زمان کمتری است. بنابراین مبلغی که طراح سازه بابت محاسبات سازه فلزی درخواست میکند، کمتر است. معمولا طراحان سازه در قیمت دهی بین طراحی سازهی فلزی و یا بتنی تفاوتی قائل نمیشوند یا بهتر است بگوییم معمولا قیمت این دو را یکسان اعلام میکنند.
متراژ پروژه یا زیربنای کل
واضح است که هرچه پروژه بزرگتر باشد، طراح میتواند قیمت مناسبتری به شما پیشنهاد دهد. برای کارهای کوچک (مثلا کمتر از ۵۰۰ متر مربع)، معمولا قیمت بر اساس ۵۰۰ متر مربع زیربنا تعيين میشود.
بهینه سازی سازه
برخی برای اینکه بتوانند مبلغ بیشتری از کارفرما مطالبه کنند، قیمت طراحی و سبک سازی سازه را جداگانه اعلام میکنند. در حالی که سبک سازی سازه جزئی از طراحی سازه است و جدا محاسبه نمیشود. سبک سازی و بهینه کردن سازه، موردی است که بین طراح سازه باتجربه و یک فرد آماتور تمایز ایجاد میکند. با بهینه یازی میتوانید هزینه طراحی سازه اسکلت فلزی را کاهش دهید.
لیستوفر آرماتورچیست؟
به لیست برش میلگرد های تعیین شده در طراحی سازه، لیستوفر آرماتور میگویند. تهیه لیستوفر باعث میشود تا تعداد دقیق شاخههای میلگرد ، با جزئیات طول برش و خم آنها مشخص شود.
ارائهی لیستوفر از پرت میلگردها جلوگیری کرده و احتمال خطا در برشکاری میلگردها توسط آرماتوربند را کاهش میدهد.
متره و برآورد
برای خرید آهن و میلگرد باید حتما مقادیر آنها را در اختیار داشته باشیم. منظور از متره در حقیقت محاسبهی مقادیر مصالح به کار رفته و برآورد تخمین ریالی مصالح مصرفی است.
بهتر است در تمام پروژههای طراحی سازه اسکلت فلزی، متره و برآورد از همان ابتدا انجام شود. این کار ۲ دلیل دارد؛ دلیل اول این است که چون کارفرما برای خرید مصالح به یک لیست خرید با جزئیات نیاز دارد. دلیل دوم این است که اینطور میتوان دقیقا به کارفرما وزن آهن آلات مصرفی را نشان داده و به ایشان نشان داد دقیقا چه میزان سبک سازی سازه انجام شده است.
اهمیت طراحی سازه اسکلت فلزی
علت انتخاب طراحی سازه اسکلت فلزی ویژگی های برجستهای مانند استحکام بالا، انعطاف پذیری و مقاومت در صنعت ساختمان است. استفاده از روش های بروز و استانداردهای معتبر در طراحی سازه اسکلت فلزی، ایمنی و کارایی آن را تضمین میکند. همچنین توجه به جزئیات اجرایی و نگهداری مناسب، عمر مفید سازههای فلزی را افزایش میدهد.
سرعت در ساخت و نصب
سازههای فلزی به دلیل آماده بودن قطعات در کارخانه و سرعت نصب در محل، زمان اجرای پروژه را به طور قابل ملاحظهای کاهش میدهند. این ویژگی باعث میشود که پروژه طراحی سازه اسکلت فلزی سریعتر به بهرهبرداری برسند.
مقاومت سازه
فلزات به خصوص فولاد، دارای مقاومت بالا در برابر نیروهای مختلف از جمله زلزله، باد و بارهای سنگین هستند. این مقاومت بالا، سبب افزایش ایمنی و طول عمر سازه میشود.
سازه های فلزی نیاز به نگهداری کمتری دارند و در برابر خوردگی و زنگ زدگی مقاوم هستند. این ویژگی باعث کاهش هزینه های نگهداری در طولانی مدت میشود.
کاهش وزن سازه
فلزات به نسبت مصالح دیگر مانند بتن، وزن کمتری دارند. این کاهش وزن بار کلی سازه را کاهش میدهد و استفاده از فونداسیون های سنگین را کاهش میدهد که این امر باعث کاهش هزینه ها نیز میشود.
کاربردهای گسترده
طراحی سازه اسکلت فلزی در انواع مختلف ساختمانها از جمله تجاری، مسکونی، صنعتی و حتی زیر ساخت های شهری کاربرد دارند. علاوه این استفاده از فلزات در سازه ها امکان ایجاد طرحهای مدرن و جذاب را فراهم میکند.
معرفی نوآوران ویلا
گروه مهندسی نوآوران ویلا برای تمام حوزه ساخت و ساز ساختمان و ویلا در ایران با بهره گیری از کادر مجرب و دانش روز مهندسی، خدمات و مشاوره خود را ارائه میدهد. نوآوران ویلا شما را در تمامی مراحل ساخت و اجرای ویلا همراهی میکند.
سخن پایانی
در طراحی سازه اسکلت فلزی بایت ثبات را به عنوان محتوای اصلی امور قرار داد. مطالب گفته شده در این مقاله را به عنوان منابع و عوامل موجود در طراحی سازه اسکلت فلزی در نظر بگیرید تا سازه ای اصولی و مقاوم با برنامه ریزی منطقی داشته باشید. توجه داشته باشید که پیشینه فرهنگی و تاریخی محل سازه خود را در نظر بگیرید تا سازه ای ایمن و با دوام داشته باشید. در این مقاله به مراحل طراحی سازه اسکلت فلزی و اهمیت استفاده از سازه فلزی پرداختیم.
بدون دیدگاه