اگر در زمینه علوم مهندسی مطالعه کرده باشید، احتمالا نام سازه نگهبان بارها به گوش شما خورده باشد. حقیقتا به ساختاری می توان سازه نگهبان گفت که به منظور ایجاد پایداری و استحکام در دیواره های مکان گودبرداری مورد استفاده قرار می گیرد. این سازه مانع از بروز وقایعی مانند ریزش سازه می شود. سازه نگهبان انواع مختلفی را دارد و روش های اجرای آن نیز متفاوت است. این سازه ها با هدف ریزش گودها طراحی می شوند. بدلیل اهمیتی که این سازه ها دارند، نباید برای اجرای آن ها سراغ هر شرکتی رفت. قطعا یک شرکت مهندسی حرفه ای به تمامی اصول اجرای این سازه ها و البته انواع آن ها اشراف دارد.
اگر قصد دریافت خدمات از بهترین پیمانکار جوشکار و اجراکننده سازه نگهبان در تهران را دارید، بدانید که خوب جایی آمده اید. نوآوران ویلا درخدمت شماست تا حرفه ای ترین سازه نگهبان را در شهر های مختلف، از جمله تهران اجرا کند. در این صورت کوچک ترین نگرانی بابت وقایعی مانند ریزش گود نخواهید داشت. در این مطلب قصد داریم از صفر تا صد شما را با فرایند اجرای سازه نگهبان آشنا کنیم. درانتها نیز شما را با خدمات نوآوران ویلا آشنا خواهیم کرد.
سازه نگهبان چیست؟
در ابتدای مطلب به این موضوع اشاره کردیم که برای مهارگردن دیوار های مجاور بنا از روشی استفاده می شود که در علم مهندسی و معماری به عنوان سازه نگهبان شناخته می شود. به بیان بهتر کاربرد سازه نگهبان، ایمن کردن عملیات گودبرداری است. امکان اجرای این سازه در انواع مختلف و به روش های متفاوتی وجود دارد. شاید بپرسید که هزینه اجرای این سازه ها چقدر است؟ این را بدانید که قیمت میلگرد و سایرمتریال فولادی، تعیین کننده قیمت اجرای این سازه ها هستند. بیایید کمی تخصصی تر درباره سازه نگهبان و اهمیت وجود آن توضیح بدهیم.
زمانی میتوان یک بنا را دارای پایداری و استحکام دانست که خاک زیر آن لغزش نکند. درصورتی که خاک زیرسازه بلغزد، این احتمال وجود دارد که ساختمان شما دچار ریزش شود. تا پیش از آنکه عملیات گودبرداری شروع شود، فشار جانبی خاک در سطحی نرمال و متعادل قرار دارد. اما بعد از انجام فرایند گودبرداری اوضاع متفاوت خواهد شد. در این صورت بدنبال تغییر وضعیت تنش، فشار جانبی خاک زیاد شده و ریزش خاک رخ می دهد. به همین دلیل درصورتی که اقدامات مناسب، در زمان درست انجام نشوند، این احتمال وجود دارد پیامد های بسیار خطرناک و خسارت بار رخ دهند.
سازه نگهبان و انواع آن
می توان این سازه ها را هم به شکل دائمی و هم به شکل موقت اجرا کرد. سازه نگهبان در تهران به طور معمول در انواع زیر طراحی و اجرا می شوند :
- سازه نگهبان خرپایی
- سپرگونه
- شمع کوبی
- سپرکوپی
- مهاربندی
- مهارمتقابل
- دیوارحائل
- شاتکریت
- ترکیبی
هریک از انواع مختلف فوق، به روش های مختلفی اجرا می شوند. در ادامه درباره روش های مختلف اجرای سازه نگهبان و نکات مربوط به آن صحبت خواهیم کرد.
سازه نگهبان در تهران و روش های اجرای آن
در این قسمت قصد داریم شما را با انواع مختلف سازه های نگهبان آشنا کنیم. تنوع این سازها بسیار بالاست. اما طبیعتا برخی از آن ها نسبت به سایر انواع این سازه ها پرکاربردتر هستند. در ادامه تمامی این انواع سازه نگهبان و جزئیات آن ها شرح داده خواهند شد.
1-سازه نگهبان خرپایی
می توان از این روش به عنوان رایج ترین روش اجرای سازه نگهبان در تهران و مناطق دیگر اشاره کرد. برای گودبرداری در عمق های کم از این سازه ها استفاده می شود. استفاده از مصالح مناسب و انجام کار به صورت مرحله به مرحله در این روش ضرورت زیادی دارد. این را بدانید که به هیچ عنوان بین خاک و سازه نگهبان نباید فاصله ای باشد. حتی اگر کمترین فاصله بین سازه و خاک باشد، اجرای آن فایده ای ندارد. درصورتی که وقایعی مانند بارش باران در این شرایط رخ دهد، خاک اشباع شده و نمی توان انتظار داشت که سازه عملکردم مناسبی داشته باشد. اما چگونه می توان سازه نگهبان خرپایی را اجرا کرد؟
اولین کاری که در این مسیر باید انجام دهید این است که چاهک هایی را در لبه های کناری بنا حفر کنید. حال نوبت به قراردادن سبد از قبل آرامتوربندی شده در چاهک ها می رسد. در گام بعدی باید عضو عمودی خرپا را در چاهک قرار دهید. این عضو معمولا پروفیل دوبل IPE است. بهتر است به منظور تثبیت این عضو، از چند ردیف برش گیر استفاده کنید و درانتهای آن جوش دهید.
2-سازه نگهبان مهار متقابل
در این روش از اجرای سازه نگهبان در تهران، شاید در برخی موارد این روش اجرای سازه را با نام روش پشت بند افقی و مایل هم شناسایی کنید. از این سازه به منظور ممانعت از تغییر مکان جانبی در گود های کم عرض استفاده می شود. عمده کاربرد این سازه در محیط های شهری است. برای بکارگیری این سازه باید فضای بسیار زیادی را در گود درنظر گرفت. همین امر سبب می شود که حرکت و رفت و آمد تجهیزات به راحتی صورت نگیرد.
3-سازه نگهبان نیلینگ
برای انجام این روش باید خاک را به کمک المان های فولادی مسلح کنید. از این روش به نام روش میخکوبی نیز یاد می شود. برای انجام این روش در ابتدای کار باید تا عمق پایداری خاکبرداری کنید. حال باید به سراغ ساختن سوراخ های افقی و مایل با شیبی نزدیک به 10 – 15 درصد بروید. البته که این سوراخ ها باید از قطر 10 تا 15 سانتی متری نیز برخوردار باشند. برای انجام این کار از ماشین حفاری دریل واگن استفاده می شود.
حال در گام بعدی باید میلگرد های فولادی را کار بگذارید و برای انتهای آن ها از رزوه استفاده کنید. این میلگرد ها معمولا از جنس a3 هستند و از قطری برابر با 32 تا 40 سانتی متر برخوردار هستند. بعد تعبیه کردن اسپیسر در سوراخ، باید به سراغ نصب لوله های تزریق پی وی سی رفت. نیل ها نیز باید در سوراخ ها قرار گیرند. معمولا دو لوله تزریق روی نیل ها نصب می شوند. این روش نیز یکی از روش های اجرای سازه نگهبان در تهران است.
4-سازه نگهبان انکراژ
نام های بسیار دیگری را هم می توان به درباره این روش ذکر کرد. برای نمونه می توان به دوخت به پشت، استرند، میل مهار و … اشاره کرد. برای پایداری سازی گود های با عمق بالا به خوبی می توانید روی این سازه ها حساب کنید. این روش اجرای سازه نگهبان در تهران با روش نیلینگ دارای شباهت های خاصی است. طیفی از وسایل برای اجرای این روش مورد استفاده قرار می گیرند. برای نمونه می توان به غلاف، اسپیسر، لوله تزریق گروت و …. اشاره کرد.
جوشکار سازه نگهبان در تهران
جوشکار در زمینه ساخت و ساز حتما باید توسط افراد متخصص و با تجربه صورت گیرد. وجود اشکال در جوش های زده شده می تواند باعث کاهش استحکام بنا و در نتیجه تخریب آن شود. در بحث سازه نگهبان نیز نیاز به جوشکار باتجربه است که علاوه بر دادن ایده جهت مهار دیواره اطراف گودال، جوش های استانداری قوی نیز بزند. چنانچه سوال مورد جوشکاری سازه نگهبان دارید می توانید با مشاوران گروه فنی و مهندسی نوآوران ویلا تماس بگیرید.
پیمانکار سازه نگهبان در تهران
تهران یکی از مناطقی که ساخت و ساز در آن زیاد بوده و به دلیل ساخت پارکینگ و طبقات منفی نیاز است که کودبرداری انجام شود. چنانچه در مجاورت زمین گودبرداری شده ساختمانی وجود داشته باشد خاک اطراف حرکت کرده و باعث تخریب ساختمان های مجاور می شود. با توجه به تجربه گروه نوآوران ویلا در اکثر ساخت و ساز های منطقه تهران نیاز به اجرای سازه نگهبان می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر یا مشاوره می توانید با ما تماس بگیرید.
نکات اجرای سازه نگهبان در تهران
به منظور انجام شدن درست فرایند اجرای سازه نگهبان در تهران باید به نکات زیر توجه داشته باشید:
- برای ریختن بتن شمع ها باید از وسایل ضروری استفاده کنید. برای نمونه می توان به قیف، لوله و شوت اشاره کرد.
- مانعی ای برای عبور عضو مایل خرپا از سقف ساختمان درحال احداث وجود ندارد.
- برای عملیات حفر چاه همواره باید به اصول و ضوابط ایمنی توجه داشته باشید.
- بهتر است بین شمع ها و پی های مجاور شناژ افقی نصب شود.
سازه نگهبان خرپایی
یکی از مراحلی که در ساخت و ساز یک بنا انجام میشود، گودبرداری است که یک اقدام مهم در ساخت و ساز به شمار میرود و رعایت نکات ایمنی در آن بسیار مهم است. سازه ی نگهبان خرپایی، روشی است که برای تثبیت و محکم کردن خاک های گودبرداری در عمق های متوسط و نسبتا کم به کار گرفته میشود. روش سازه نگهبان خرپایی در مناطق شهری بسیار رواج دارد. از ویژگی های روش سازهی نگهبان در تهران این است که سرعت اجرای بسیار بالایی دارد و نیاز به کسب اجازه از همسایگان را نیز ندارد و از محدودیت های این روش این است که امکان اجرای در گودبرداری های عمیق وجود ندارد.
سازه ی نگهبان خرپایی، از دو عضو تشکیل شده است که عبارتند از: عضو عمودی و عضو مایل.
هنگامی یک سازه مستحکم و محکم میباشد که خاک زیر آن محکم و ثابت بایستد و تکان نخورد و اگر خاک زیر بنا تثبیت نشود، امکان اینکه آن سازه فرو بریزد وجود دارد. پس برای جلوگیری از پیش آمد خطر های احتمالی، استفاده از سازه ی نگهبان در تهران در مرحله ی گود برداری بسیار مهم و حائز اهمیت میباشد. برخی از پیمانکاران برای کاهش هزینه های ساخت و ساز، از این مرحله عبور میکنند و میگویند خاک به اندازه ی کافی محکم است. در حالی که حالت های خاک اصلا قابل پیش بینی نیست و ممکن است بعدها سبب ترک های عمیق در یک سازه یا ریزش آن شود.
قیمت اجرای سازه ی نگهبان
استفاده از سازهی نگهبان در تهران در ساخت و ساز از اولویت های اصول ایمنی میباشد و چشم پوشی از به کارگیری آن ممکن است عواقب جبران ناپذیری را به وجود آورد. یکی از مسائلی که باعث میشود تا عده ای از به کارگیری این روش چشم پوشی کنند، هزینه های آن است.
همانطور که بیان کردیم، استفاده از این روش در شهر ها به خصوص تهران بسیار رایج است و هزینه اجرای سازهی نگهبان در تهران یا شهر های دیگر به عوامل مختلفی بستگی دارد. این عوامل عبارتند از: میزان سستی خاک، عمق گودبرداری شده، عرض آن گودبرداری، جنس و کیفیت سازه ی نگهبان و… . به ازای اجرای هر ستون هزینه سازه نگهبان در سال ۱۴۰۳بین ۵ الی ۱۰ میلیون تومان میباشد.
شرکت اجرای سازهی نگهبان
از مهمترین مواردی که در ساخت و سازهای شهری باید رعایت شود این است که سازه نگهبان در مرحله گودبرداری به درستی و با رعایت اصول ایمنی انجام شود. امروزه شرکت های بسیاری برای اجرای سازهی نگهبان در تهران و دیگر شهر ها وجود دارند که اقدام به اجرای این روش میکنند.
اما از آنجایی که اجرای سازه ی نگهبان یک کار تخصصی است که نیاز به دانش و مهارت خیلی زیادی دارد، باید پیش از استفاده از سازهی نگهبان در تهران برای انتخاب شرکت مجری این روش تحقیقات گسترده ای را به عمل آوریم و سراغ شرکتی برویم که چندین نمونه ی موفق را در کارنامه ی خود ثبت کرده است. همانطور که به کار نگرفتن روش سازهی نگهبان در تهران مشکل ساز است، استفاده از افراد بی تجربه و ناشی نیز در اجرای این روش میتواند منجر به عواقب خطر سازی شود. پس بهتر است که پیش از گودبرداری، تحقیقات لازم را به عمل آوریم تا بهترین مجری این روش را برای سازه ی خود انتخاب کنیم.
نوآوران ویلا، بهترین پیمانکار جوشکار و اجراکننده سازه نگهبان در تهران
اگر قصد دارید به بهترین روش سازه نگهبان مدنظر خود را در تهران بنا کنید، بدانید خوب جایی آمده اید. ما در نوآوران ویلا درخدمت شما هستیم تا یک سازه نگهبان ایمن و حرفه ای را در پایتخت برای شما عزیزان بنا کنیم. به طوری که خیال شما، بابت وقایعی مانند ریزش گود و … به طور کامل راحت شود. ما بهترین گزینه برای افرادی هستیم که ایمنی و کیفیت بالای کار را مهم می دانند. خدمات ما علاوه بر برخورداری از کیفیت بالا و قیمت مناسب، در زمان کوتاهی اجرا می شوند. به طوری که هیچ تاخیری در پروژه های مهندسی شما بروز نمی کند. برای اجرای سازه نگهبان در تهران با ما تماس بگیرید.
برای کسب اطلاع درباره ساختن ویلا مراجعه کنید به صفحه: ساخت ویلا
سخن آخر
در این مطلب درباره بهترین پیمانکار، جوشکار و اجراکننده سازه نگهبان در تهران برای شما صحبت کردیم. دانستید که این سازه ها دارای انواع خاصی بوده و روش اجرای هریک متفاوت است. هم اکنون نوآوران ویلا برای اجرای بهترین سازه های نگهبان درخدمت شما عزیزان است.
بدون دیدگاه