با مقاله ی نوآوران ویلا در مورد تفاوت میلگرد ساده و حرارتی همراه باشید .
برای دانستن این که میلگرد آجدار یا میلگرد حرارتی بهتر است ، باید تفاوت میلگرد ساده و حرارتی را در عوامل مختلفی مانند هزینه ، مقاومت و سایر عوامل را بشناسید تا با توجه به اولویت های خود ، مشخص شود که کدام یک از این میلگرد ها برای شما بهتر است . بضی از افراد به اشتباه فکر می کنند که میلگرد های حرارتی گونه ای خاص و جدا از تمامی میلگرد ها هستند ، اما اینطور نیست و میلگرد های حرارتی تنها دارای خواص و ویژگی هایی هستند و به دو دسته ی میلگردهای حرارتی ساده ومیلگردهای حرارتی آجدار تقسیم می شوند .
آشنایی با تفاوت میلگرد ساده و حرارتی
میلگردهای حرارتی غالبا به صورت مش در کارخانه ها تولید می شوند و با استفاده از آن ها در بتن ریزی ، در سقف ها ترک ایجاد نمی شود و سطحی صاف دارید . چه مواقعی در سقف ترک ایجاد خواهد شد ؟ در مواقعی که سطح بتن در مقابل ضخامت بتن ریزی بیشتر باشد ، ولی با به کار بردن میلگرد های حرارتی می توانید مانع از بروز این ترک ها بشوید .
این میلگردها به دلیل ساخته شدن در فرایندهای نورد گرم ، از مقاومت بالایی بر خوردار هستند . محبوبیت این میلگرد به دلیل مقاومت در برابر آتش سوزی ، زلزه و باد و طوفان شدید است و به راحتی در برابرحادثه های نام برده شده ریزش نمی کند و نمی شکند .
در ادامه نیز به تفاوت میلگرد ساده و حرارتی می پردازیم .

کاربرد میلگردهای حرارتی :
- مقاومت در برابر آتش سوزی
- مقاومت در برابر طوفان شدید
- مقاومت در برابر زلزله
- مقاومت در برابر وزن وارده به سقف
- افزایش مقاومت کلی ساختمان
- جلوگیری از شکست و ریزش بتن ریزی سقف
- جلوگیری از هم گسستن سقف
- تولید در ابعاد مختلف
- دارای قابلیت ارتجاعی و انعطاف پذیری
- قدرت بالا برای جذب هیدراسیون
انواع میلگردهای حرارتی چند دسته اند ؟
میلگرد های حرارتی را می توان به دو دسته ی ساده و آجدار دسته بندی کرد .
میلگرد ساده :
این نوع میلگرد از نظر ظاهری روی خود هیچ آجی ندارد ودارای ظاهری کاملا صاف و ساده است . این نوع میلگرد ها در یکی از مهم ترین آهن آلات در ساختمان سازی هستند . کاربرد این نوع میلگرد را می شناسید ؟ این نوع میلگرد در تقویت کشش مقاومت بتن اثر گذار است و مانع ریزش آن خواهد شد . این نوع میلگرد های حرارتی در قطر های متفاوتی وارد بازار می شوند و کاربرد هر کدام از دیگری مجزا است .
میلگرد آجدار :
میلگرد آج دار نیزیکی از مهم ترین ها در ساختمان سازی هستند .
در ظاهر آن نوع میلگرد ها برجستگی ها و آج هایی به کار رفته که آن را متمایز از میلگرد های ساده می کنند . وجود آج ها باعث می شود که میلگرد با سطح بتن اصطکاک بیشتری داشته باشد و چسبندگی ایجاد شود . چسبندگی و اصطکاک باعث می شود استحکام بیشتری در سازه وجود داشته باشد و در نتیجه دوام و طول عمر سازه افزایش یابد .
میلگرد های آجدار نیز چند نوع هستند ، با انواع ان ها آشنا شوید :

انواع میلگردهای حرارتی از نظر ظاهر :
میلگرد های حرارتی با ظاهر های مختلفی در بازار موجود هستند که در این بخش به ظاهر آن ها می پردازیم .
میلگرد ساده یا میلگردA1 :
این نوع میلگرد، میلگرد a1 هم می گوییم . این نوع میلگرد در شرکت ذوب آهن اصفهان و بر مبنای استاندارد Gost2590 به تولید می رسد .
میلگرد حرارتی آجدار A2:
در این نوع میلگرد حرارتی ، برجستگی هایی به شکل مار پیچی وجود دارد . بیشتر از این نوع میلگرد حرارتی در اسکلت های بتنی اسفاده می شود . این میلگرد برای سازه هایی مناسب است که نیروی کششی برای آن ها در اولویت است .
میلگرد حرارتی آجدارA3:
سومین شکل از میلگردهای حرارتی ، میلگرد حرارتی آجدار جناغی است که برجستگی هایی به شکل 7 و زاویه دار دارد . ین میلگرد به مقدار زیاد در ساختمان سازی استفاده می شود و می تواند چسبندگی و اصطکاک مناسبی را ایجاد کند .
میلگرد حرارتی آجدار دوکی :
این نوعمیلگرد همان طور که از نامش پیداست دارای برجستگی هایی دوکی شکل و بیضی شکل است . وجود برجستگی هایی به این شکل باعث شده که استحکام زیادی ایجاد شود و بتن به میلگرد بچسبد و ریزش نداشته باشد .
کابرد های میلگرد های حرارتی آجدار
میلگرد های آجدار فقط در ساخت و ساز ساختمانی کاربرد ندارند ، از دیگر کاربرد های این میلگرد های حرارتی می توان به کاربرد در پروژه های عمرانی مانند احداث سد ها ، احداث پل ها ، ساخت جاده ها و تونل ها اشاره کرد .
از آن جایی که دیواره ها و سقف ها درسد ها ، به دلیل نیروی زیاد آب معرض فشار زیاد هستند ، در ساخت سد ها از میلگرد ها برای افزایش استحکام استفاده می شود .
همچنین به دلیل افزایش مقاومت پل ها در برابر وزن وارده ی خودرو ها از میلگرد های حرارتی در پایه ها وتیرپل استفاده می شود .
برای ساخت جاده ها تونل ها نیز از میلگرد های حرارتی جهت جلوگیری از ریزش بتن استفاده می ششود . به دلیل این که تونل ها در معرض آب های زیر زمینی هستند ممکن است سریعا به فرسایش دچار شوند .
سخن پایانی :
در این مقاله از نوآوران ویلا ، اطلاعات مختلف از تفاوت میلگرد ساده و حرارتی و انواع میلگرد های حرارتی نظیر مقاومت ، ویژگی ها و عوامل دیگر را با شما به اشتراک گذاشتیم . امیدواریم مطالب ارائه شده برای شما مفید بوده باشد . لطفا نظرات و انتقادات خود را درباره ی مقاله ی تفاوت میلگرد ساده و حرارتی با ما به اشتراک بگذارید .
بدون دیدگاه