ساخت ویلا یک امری پرچالش و تخصصی است که اجرای درست و اصولی آن به عوامل مختلفی بستگی دارد. یکی از مهمترین موضوعات در امر ساخت ویلا اسکلتبندی سازه است. پایه و اساس یک سازه اسکلت بندی آن است که هر بنایی با توجه به موقعیت مکانی، بودجه مورد نظر و شرایط آب و هوایی منطقه دارای اسکلت بندی خاصی است. اسکلت بندی ساختمان تعیین کننده مقاومت و استحکام آن در برابر عوامل بیرونی است. برای ساخت ویلا طبق استانداردهای لازم باید اطلاعات دقیقی از انواع اسکلت بندی و ویژگیهای هر نوع از آنها داشته باشید تا از بهترین اسکلت برای ساخت ویلای خود بهره ببرید.
به طور کلی میتوان گفت سه نوع اسکلت بندی نظیر اسکلت فلزی، اسکلت بتنی و اسکلت ال اس اف برای ساختمان وجود دارد.برای انتخاب بهترین اسکلت برای ساخت ویلا باید به نوع کاربری ساختمان اعم از مسکونی، تجاری صنعتی و یا عمومی توجه داشت. تعداد طبقاتی که برای سازه مورد اجرا قرار میگیرد در تعیین نوع اسکلت برای ساخت موثر است. در صورتی که بخواهید بهترین اسکلت برای ساخت ویلا را در نظر بگیرید باید به شرایط آب و هوایی منطقه نیز توجه ویژه داشته باشید.
در این مقاله به انواع اسکلت ساختمان، مزایا و معایب آنها پرداختیم. شما میتوانید از طریق مطالب این صفحه بهترین اسکلت برای ساخت ویلای خود را انتخاب نمایید. برای اطلاعات بیشتر تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
معرفی اسکلت بتنی مزایا و معایب آن
بتن یکی از مصالح و متریال پرکاربرد در صنعت ساخت و ساز است که به دلیل مقاومت بسیار بالای آن مورد استفاده قرار میگیرد. اسکلت بتنی در فونداسیون، پله و ستون مورد استفاده قرار میگیرد. در اجرای سازه با اسکلت بتنی از بتن مسطح استفاده میشود. به دلیل ویژگیهای منحصر به فردی که اسکلت بتنی دارد جزو بهترین اسکلت برای ساخت ویلا قرار گرفته و در طیف وسیعی از سازهها مانند ساختمانهای بلند، پلها، صدها، ساختمانهای صنعتی و مسکونی مورد استفاده قرار میگیرد.
مزایای اسکلت بتنی
در ادامه به معایب ومزایای اسکلت بتنی میپردازیم.
مقاومت و دوام بالا:
بتن از مقاومت بسیار بالایی در برابر نیروهای خارجی برخوردار است. مقاومت فشاری و کششی بتن باعث فزایش ایمنی ساختمان میشود.
عایق حرارتی و صوتی:
بتن عایقی در برابر حرارت و صدا است. این ویژگی بتن باعث ایجاد محیطی آرام و راحت برای ساکنین میشود و به کاهش مصرف انرژی کمک میکند.
طول عمر بالا:
به دلیل مقاومت بتن در برابر عوامل جوی و محیطی طول عمر بسیار بالایی دارد که این موضوع باعث کاهش هزینههای نگهداری و تعمیر سازه میشود.
قابلیت شکل پذیری:
بتن را میتوان در شکلهای مختلف قالبگیری کرد که این امر باعث میشود اشکال پیچیده و مختلف با سازههای بتنی ساخت.
معایب اسکلت بتنی
وزن بالا:
بتن نسبت به متریال های دیگر وزن بالاتری دارد. این موضوع باعث شود هزینههای ساخت و ساز افزایش پیدا کند.
سرعت ساخت پایین:
زمانی که صرف اجرای اسکلت بتنی میشود نسبت به یگر سازهها بیشتر است. افزایش زمان ساخت باعث میشود سرعت ساخت و ساز کندتر پیش رود و این امر باعث افزایش هزینههای ساخت و ساز نیز میشود.
حساسیت خوردگی:
در اثر دما بتن دچار انبساط و انقباض میشود بنابراین بهتر است از پوششهای مناسب برای محافظت از بتن در برابر خوردگی استفاده نمود.
معرفی اسکلت فلزی مزایا و معایب آن
اسکلتهای فلزی نوعی از سازههای ساختمانی هستند که از مقاومت و استحکام بسیار بالایی برخوردار میباشند. یکی از بهترین روشها برای انتقال بارهای وارد بر سازه استفاده از اسکلتهای فلزی است. اسکلتهای فلزی را میتوان در انواع سازههای ویلایی، مسکونی، تجاری و صنعتی به کار برد. به دلیل مزایای متعددی که اسکلت فلزی دارد در ساخت و ساز ساختمان به یکی از گزینههای پرطرفدار و محبوب تبدیل شده است و جزو بهترین اسکلت برای ساخت ویلا بشمار میرود. در ادامه توجه شما را به مزایا و معایب اسکلت فلزی جلب میکنیم؛
مزایای اسکلت فلزی
در ادامه به معایب ومزایای اسکلت فلزی میپردازیم.
سرعت ساخت بالا:
سرعت ساخت و ساز در استفاده از اسکلت فلزی بسیار بالا بوده و میتوان به سرعت و به راحتی اسکلت فلزی را نصب کرد. این موضوع باعث کاهش زمان ساخت و ساز و همچنین کاهش هزینه ساخت میشود.
وزن پایین:
ساخت اسکلت فلزی نسبت به اسکلت بتنی وزن پایینتری دارد. هرچه وزن اسکلت سازه پایینتر باشد هزینههای ساخت و ساز نیز کاهش پیدا میکند.
مقاومت بالا:
استحکام و مقاومت بالا از ویژگی بارز اسکلت فلزی است. اسکلت فلزی از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است.
معایب اسکلت فلزی
جوش نامناسب:
در اتصال مقاطع فلزی از جوش استفاده میکنند که به دلایل مختلفی ممکن است خطایی صورت پذیرد و اتصال جوش به صورت دقیق انجام نشود.
قیمت و هزینه آن:
اسکلت فلزی نسبت به اسکلتهای بتنی و ال اس اف از قیمت بالایی برخوردار است. همچنین به دلیل نیاز به مهاربندی باعث افزایش هزینههای ساخت و ساز میشود.
حساسیت به خوردگی:
اسکلتهای فلزی به مرور زمان دچار زنگ زدگی میشوند و این امر باعث کاهش عمر مفید اسکلت فلزی میشود به دلیل اینکه اسکلتهای فلزی در برابر خوردگی بسیار حساس هستند بهتر است برای محافظت از آنها از پوششهای مناسبی استفاده کرد.
اسکلت ال اس اف مزایا و معایب آن
یکی از بهترین اسکلت برای ساخت ویلا، اسکلت ال اس اف میباشد که سیستمهای از پیش ساختهای هستند که از مقاطع فولادی ساخته میشوند. این نوع سازهها سیستم ساختمانی سبکی هستند که از ورقهایی با ضخامت کم و فولاد گالوانیزه شده ساخته میشوند. ورقهای گالوانیزه مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی و زنگ زدگی دارند. از سازههای ال اس اف در موارد مختلفی نظیر ساخت مجموعههای آموزشی، منازل مسکونی، اضافه کردن نیم طبقهای به ساختمان و یا پشت بام استفاده میکنند.
هزینه اجرای سازه ال اس اف نسبت به سازههای بتنی و فلزی پایینتر است. ناگفته نماند که هزینه اجرای اسکلت بندی ساختمان به عوامل مختلفی نظیر کیفیت مصالح، متراژ پروژه، دستمزد نیروهای کار و… بستگی دارد. اما به طور کلی میتوان گفت هزینه ساخت ساختمان با اسکلت ال اس اف مقرون به صرفهتر از اسکلت بتنی و فلزی است.
مزایای اسکلت ال اس اف
- مقاومت بالا
- وزن پایین
- سرعت نصب و اجرای بالا
- طول عمر و مقاومت بالا
- هزینه نسبتا پایین
- انعطاف پذیری بالا
- مقاومت در برابر خوردگی
سخن پایانی
در این صفحه به انواع اسکلت بندی ساختمان پرداختیم و سه نوع از اسکلت بندی ساختمان را معرف حضورتان کردیم. بر اساس بودجه، شرایط آب و هوایی منطقه، نوع پروژه و… میتوانید بهترین اسکلت برای ساخت ویلای خود را برگزیدید. هر کدام از اسکلت بندیها مزایا و معایب خاص خود را دارند که با توجه به شرایط موجود میتوانید بهترین اسکلت برای ساخت ویلا مورد استفاده قرار دهید.
جهت رفتن به صفحه اصلی کلیک نمایید.
بدون دیدگاه