بازسازی خانه هنر و تخصص معماری برای ارتقاء فضای داخلی و خارجی ساختمان میباشد که به منظور ایجاد محیطی زیبا، مدرن و پیشرفته برای آسایش ساکنین خانه است. قبل از فرایند بازسازی خانه ابتدا باید هدف خود را از بازسازی مشخص نمایید. هدف شما از بازسازی تعمیر و یا تخریب برخی از قسمتهای خانه است و یا ایجاد تغییراتی در طراحی منزل میباشد؟ توجه داشته باشید که در صورتی که بخواهید خانه قدیمی خود را تخریب کنید و به بازسازی صفر تا صد خانه بپردازید باید مجوزهای لازم را برای این کار دریافت نمایید.
بعد از تعیین هدف از بازسازی بهتر است توان مالی خود را ارزیابی کرده و میزان بودجه خود را برای بازسازی خانه تعیین نمایید. حال بعد از تعیین هدف و میزان بودجه میتوانید یک برنامهریزی دقیق و مشخصی برای بازسازی خانه خود داشته باشید. در این مقاله قصد داریم شما را با بازسازی خانه به صورت کامل آشنا کنیم و مراحل آن را گام به گام توضیح دهیم. همچنین با پرداختن به هزینه بازسازی خانه شما را در امر مدیریت بودجه راهنمایی نمایید. پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
مراحل بازسازی خانه
یکی از اقدامات اساسی در بازسازی، آشنایی با مراحل بازسازی میباشد. رعایت نمودن ترتیب مراحل بازسازی در کاهش هزینه، زمان اجرای پروژه و همچنین کیفیت اجرا تاثیر بسزایی خواهد داشت. در ادامه به مراحل بازسازی میپردازیم؛
1-بررسی کردن و شناسایی ایرادات در خانه:
در مرحله اول از بازسازی بهتر است بخشهای مختلف خانه را مورد بررسی قرار دهید و مشکلات موجود در خانه را شناسایی کنید. بعد از بررسی کردن، اولویت بازسازی مشخص میشود با این کار شما باعث کاهش هزینه و زمان اجرای پروژه میشوید.
2-تعیین بودجه بازسازی:
با مشاهده و بررسی نمودن قسمتهای مختلف خانه که نیاز به بازسازی دارند میتوانی با کمک یک متخصص، هزینههای بازسازی برای آن قسمتها را برآورد کنید. با برآورد هزینهها میتوانید بخشهایی از خانه را که نیاز به بازسازی دارند را در اولویت کار خود قرار دهید.
3-انتخاب پیمانکار بازسازی:
مهمترین بخش در بازسازی انتخاب یک متخصص ماهر و خبره در این زمینه میباشد. در بازسازی رعایت اصول مهندسی و معماری یک امر بسیار مهم میباشد. برای به اجرا درآمدن درست و اصولی پروژه میتوانید پروژه بازسازی خانه خود را به یک پیمانکار مجرب بسپارید و پروژهای زیبا، اصولی و عملکردی را تحویل بگیرید.
4-طراحی نقشه:
بازسازی اساسی خانه نیاز به یک پلان و طراحی تخصصی دارد که توسط یک مهندس معمار طراحی میشود. در صورت نیاز با مشاهده نقشه طراحی شده میتوانید تغییراتی را اعمال نمایید.
5-اجرای پروژه:
این بخش مربوط به پیمانکار و مهندسین متخصص است که با به اجرا درآوردن طرحهای خود خانه رویایی را به شما تحویل میدهند. در مرحله اجرای بازسازی معمولاً کارهای فنی از بخشهای تعمیراتی شروع میشوند سپس برای ایجاد تغییراتی در فضا تخریبی صورت میپذیرد. در این مرحله سیم کشی، عایق کاری، تعویض در و پنجرهها، نصب کاغذ دیواری و… انجام میپذیرد.
پیمانکار بازسازی
همکاری با یک پیمانکار بازسازی مجرب یک تصمیم درست در جلوگیری از هزینههای اضافی در بازسازی خانه است. بازسازی خانه اگر به منظور تخریب و یا ایجاد تغییرات اساسی در خانه باشد نیاز به مجوز و تعیین تاییدیه از شهرداری دارد. از این رو بهتر است با یک پیمانکار مجرب و حرفهای همکاری نمایید تا با انجام صفر تا صد فرایند بازسازی، یک سازهای اصولی طبق قوانین شهرداری را به اجرا درآورد.
در فرایند بازسازی منزل پیمانکار بازسازی با مشاهده پروژه شما با توجه به بودجهای که تعیین نمودهاید، اولویتهای بازسازی خانه را تعیین نموده و طبق آن یک پروژه عملکردی و مدرن را به اجرا در میآورد. انتخاب یک گروه متخصص برای بازسازی خانه باعث میشود یک فضای اصولی و عملکردی با ظاهری زیبا داشته باشید. پیمانکار بازسازی با پاسخ دادن به تمامی سوالات شما در این زمینه و راهنمایی اصولی و دقیق شما را در تصمیم گیری برای بازسازی خانه راهنمایی کرده و از ابتدای فرایند بازسازی همراه شما بوده تا یک پروژهای زیبا و عملکردی را برای شما به ارمغان آورد.
طراحی بازسازی خانه
مهمترین بخش یک خانه طراحی آن است که علاوه بر زیبایی، ارزش کاربردی و عملکردی دارد. طراحی خانه علاوه بر طراحی نقشه ساخت و ساز شامل طراحی و ایجاد فضاهای کاربردی، تزیین، طراحی نما، طراحی دکوراسیون داخلی و… میباشد. زمانی که میخواهید به طراحی بازسازی خانه قدیمی خود بپردازید بهتر است ابتدا مشخص نمایید که کدام قسمت از خانه نیاز به تغییرات دارد و سپس اقدام به طراحی آن بخش از منزل نمایید. در ادامه به طراحی قسمتهای مختلف در بازسازی خانه میپردازیم؛
طراحی فضای داخلی:
طراحی داخلی خانه شامل تمام قسمتهای تاسیساتی، ایجاد فضای کاربردی، روانشناسی رنگ و… میباشد. طراحی فضای داخلی باید به صورت عملکردی و کارآمد انجام پذیرد تا پاسخگوی تمام نیاز های ساکنین آن خانه باشد. همچنین به روز کردن سیستمهای گرمایش و سرمایش باعث آسایش ساکنین منزل میشود.
طراحی دکوراسیون داخلی:
دکوراسیون داخلی خانه حس آن فضا از نظر نور، مبلمان، رنگ و… را تعریف میکند که باعث ایجاد حس و حال خاص از آن محیط میشود. طراحی دکوراسیون داخلی خانه شامل استفاده از تزیینات، المانهای زیبا و چگونگی چیدمان اجزا در فضاهای مختلف خانه میباشد. میتوانیم با یک طراحی حرفهای فضایی جذاب و مدرن را در خانه خود ایجاد نمایید.
طراحی نما:
نمای ساختمان اولین جز از سازه است که هنگام ورود به آن نگاهها را به خود جلب میکند علاوه بر این در معرض دید عموم در بافت شهر نیز قرار دارد. نمای ساختمان یکی از اجزای جداناپذیر سازه از بافت شهری میباشد که تاثیر بسزایی در زیبایی نمای ساختمان و فضای شهر دارد. با گذشت زمان ممکن است بخشی از نمای ساختمان دچار ایراداتی شود و یا با تغییر طراحی ها و مصالح و متریال به کار برده شده در نماها خواستار بروز شدن نمای ساختمان را داشته باشید. از این رو افراد به فکر تغییر نمای ساختمان و یا تعمیر قسمتی از آن میپردازند.
تعویض درب و پنجره:
یکی از مهممترین و اساسیترین کارها در بازسازی تعویض در و پنجرههای خانه است. میتوانید از درهای ضد سرقت، پنجرههای دوجداره، پنجرههای یو پی وی سی و یا آلومینیومی بهره ببرید. هنگام انتخاب درب و پنجره مناسب برای منزل خود بهتر است با پیمانکار بازسازی مشورت نموده تا با راهنمایی درست تمام مزایا، معایب و قیمتهای محصول را بیان کنند تا انتخابی کارآمد و زیبا داشته باشید.
هزینه بازسازی خانه
برای بازسازی خانه نمیتوان هزینه دقیقی را در نظر گرفت چرا که در برآورد هزینه بازسازی عوامل زیادی نظیر متراژ خانه، نوع بازسازی، کیفیت متریالهای به کار برده شده، تعداد نیروهای کار و دستمزد آنها همگی تاثیر خواهند داشت.
بازسازی خانه میتواند شامل کارهایی نظیر تخریب سقف و دیوارها، تخریب کف و نصب کفپوشها، تعویض کابینتهای آشپزخانه، تعمیر و یا تعویض سیستم لوله کشی، تعویض در و پنجره، نصب شیرآلات جدید برای سرویسها و آشپزخانه، نقاشی و یا کاغذ دیواری کردن دیوارها و یا اجرای نورپردازی جدید باشد که هر کدام از این موارد هزینههایی را در بر میگیرد. به طور کلی میتوان گفت هزینه بازسازی یک خانه ۱۰۰ متری حدود ۳۰۰ الی ۷۰۰ میلیون تومان میتواند باشد. هرچه متراژ خانه کمتر باشد این هزینهها کمتر شده و هرچه متراژ خانه بیشتر باشد به مراتب این هزینهها بیشتر خواهند شد.
سخن پایانی
همانطور که در این مقاله متوجه شدید فرایند بازسازی نیاز به تخصص، علم و تجربه کافی دارد تا در هزینهای که برای بازسازی میکنید دچار ضرر نشوید. قبل از پرداختن به فرایند بازسازی بهتر است هدف از بازسازی، بودجه لازم برای بازسازی و نقشه طراحی بازسازی را مشخص نمایید. در این صفحه به بازسازی خانه پرداختیم و مراحل آن را به صورت مختصر و مفید بیان کردیم. در صورتی که قصد بازسازی خانه قدیمی خود را داشته باشید به شما پیشنهاد میکنیم حتماً با پیمانکار مجرب در این زمینه مشورت بگیرید تا پروژهای تخصصی و اصولی را بتوانید به اجرا درآورید.
بدون دیدگاه