در این مقاله از نوآوران ویلا به شناخت و ویژگی های انواع آسانسور های ساختمانی خواهیم پرداخت . آسانسور یکی از تجهیزات حمل و نقلی عمودی است که برای حمل کالا بین طبقات ساختمان های مختلف مسکونی ، اداری ، دانشگاه و … مورد استفاده است .
از آن جایی که هزینه ی نصب آسانسور هزینه ی قابل توجهی برای سازندگان ساختمان است ، برای طراحی ف نصب و نگهداری از آن اهمیت ویژه ای قائل می شوند .
به دلیل تنوع بالای آسانسورهای ساختمانی شما برای خرید ، نصب و راه اندازی آسانسور نیاز به یک راهنما دارید که دراین مقاله به راهنمایی در نکات و ویژگی های مختلف انواع آسانسور شما را راهنمایی می کنیم .

انواع آسانسور :
آسانسورها دسته های مختلفی دارند ،با آن ها آشنا شوید :
آسانسور های هیدرولیکی :
از این نوع آسانسور در ساختمان های کم ارتفاع نهایتا تا طبقه و برای منتقل کردن اجسام سنگین بین طبقات استفاده می شود . حمل و نقل در این نوع آسانسور با استفاده از جک انجام می شود . جک در آسانسور هیدرولیک شامل پیستون و سیلندر است . این نوع آسانسور ها نسبت به دیگر آسانسور ها به انرژی بیشتری نیاز دارند . برگشت به طبقات پایینی با استفاده از جک های تلسکوپی با دو یا سه مرحله حرکت انجام میشود .
آسانسور های کششی :
آسانسورهای کششی پر کاربرد ترین آسانسور هستند . در این نوع آسانسور ، حرکت از طریق اصطکاک بین سیم بکسل و فلکه ی روی موتور انجام می شود . مهم ترین عامل در این آسانسور ها * اصطکاک * است . به همین دلیل این آسانسور را می توان آسانسور کششی اصطکاکی نیز نام برد. در این نوع آسانسور یک سیستم قرقره وجود دارد که با استفاده از طناب یا تسمه فولادی و یک وزنه ، تعادل آسانسور را ایجاد می کند .
آسانسور های وینچی :
یکی دیگر از انواع آسانسور ها ، آسانسور وینچ هستند که مکانیزم در آن ها به صورت رانش مثبت است . یکی از کاربرد ترین آسانسور ها هستند و با استفاده از سیم بکسل و نیروی محرکه الکتریکی، کابین را به صورت عمودی جابجا می کند. این نوع آسانسور به دلیل عدم نیاز به موتورخانه در فضای بالای چاه آسانسور، جایگاه ویژه ای در ساختمان های با فضای محدود پیدا کرده است .
آسانسور های پنوماتیک :
در آسانسور پنوماتیک محفظه ای مورد نظر گرفته شده که عبور هوا فقط از این طریق انجام می شود و از هیچ نقطه ی دیگری عبور هوا وجود ندارد . از این نوع آسانسور درخانه هایی با نهایتا 4 طبقه استفاده میشود و بیشتر از 240 کیلو گرم وزن را نمی تواند تحمل کند . از معایب آسانسور های پنوماتیک در سیستم می توان به صدای زیاد و ازمزایای آن می توان به مصرف کم انرژی اشاره کرد .
آسانسور های مغناطیسی :
آسانسور های مغناطیسی از تکنولوژی های جدید هستند که امروزه به طور کامل وارد بازار نشده اند . در سیستم این آسانسور ها نیروی محرکه از طریق از طریق کویل هایی که به صورت خطی جانمایی شده، به کابین یا وزنه های تعادل اعمال می شود .
آسانسور های هیبریدی :
این مورد از آسانسور ها جزو بهترین آسانسور ها در سرعت هستند . این نوع آسانسور ها دارای عملکرد مناسب در ارتفاعات بیشتر و با وزن بالا هستند . حرکت مکانیکی این آسانسور ها با استفاده از موتور و پیستون انجام می شود . از این آسانسور در ساخت و نصب آسانسورهای ساختمان های مسکونی و آسانسورهای سفارشی استفاده می شود که عملکرد مناسبی در مصرف انرژی مانند آسانسور های ویلچر خانگی دارند .
آسانسور های پانوراما :
این آسانسور زیبایی ظاهری دارد به دلیل این که در ساخت کابین این نوع آسانسور ، شیشه هایی به کار رفته که باعث می شود منظره و نمای بیرون را در اختیار افراد قرار می دهد . جنس شیشه های به کار رفته در این آسانسور ها اهمیتزیادی دارد زیرا نباید به هنگام شکستن خرد شوند تا ایمنی افراد رعایت شود.

ابعاد آسانسور های ساختمانی :
- ابعاد مناسب برای آسانسور برای 4 نفر : عرض 90 * ارتفاع 220
- ابعاد مناسب برای آسانسور برای 5 الی 8 نفر : عرض 110 * ارتفاع 220
- ابعاد مناسب برای آسانسور برای 8 الی 10 نفر : عرض 130 * ارتفاع 220
- ابعاد مناسب برای آسانسور برای 10 الی 13 نفر : عرض 160 * ارتفاع 230
- ابعاد مناسب برای آسانسور برای 13 الی 21 نفر : عرض 195 * ارتفاع 230
دیگر ابعاد آسانسور ها بستگی به نوع و کاربرد آن دارد . به عنوان مثال ابعاد مورد نیاز برای آسانسورهای بیمارستان مانند آسانسور تخت بر وبرانکار بر بزرگ تر هستند .
مراحل نصب و راه اندازی آسانسور مسکونی :
مرحله 1 : آماده سازی چاله ی آسانسور
مرحله 2 : تهیه ی نقشه
مرحله 3 :بتن ریزی در چاله ی آسانسور
مرحله 4 : اسکلت آهنی آسانسور
مرحله 5 : دیوار کشی
مرحله 6 : راه اندازی موتورخانه
مرحله 7 : دورچینی درب آسانسور در طبقات
مرحله 8 : کابل کشی
مرحله 9 : نصب تابلو برق
مرحله 10 : ایجاد سقف و بتن ریزی سقف
جمع بندی مقاله :
در این مقاله با انواع آسانسورهای خانگی و چگونگی حرکت آن ها آشنا شدید . بهتر است برای نصب و راه اندازی آسانسور در ساختمان مسکونی خود عواملی مانند کم صدا بودن و زیبایی آسانسور را در نظر داشته باشید . امیدواریم مطالب ارائه شده در این مقاله برای شما مفید بوده باشد .
بدون دیدگاه