نحوه اجرای ایزوگام سقف ، یکی از نکات و مراحل مهم در ساختمان سازی است . امروزه ، ایزوگام به عنوان یکی از بهترین مصالح برای عایق کاری و پوشش به میزان زیاد مورد استفاده قرار می گیرد . در زمان قدیم نیز از مصالحی برای عایق کاری استفاده می شد ولی چالش های زیادی داشت و مانند ایزوگام به راحتی قابل نصب و اجرا نبود . با اجرای ایزوگام سقف دیگر نگران نفوذ آب باراون و برف به بخش داخلی ساختمان نخواهید بود و آسیبی به بخش های مختلف ساختمان نمی رسد .

نحوه اجرای ایزوگام سقف چگونه است ؟
اجرای ایزوگام به منظور ایجاد عایق ، بر روی پشت بام و یا دیوار های ساختمان انجام می شود . اما نحوه اجرای ایزوگام سقف چگونه است ؟ برای اجرای ایزوگام سقف به تجهیزاتی نیاز است که با استفاده از آن مراحل مد نظر طی شود و در نهایت ساختمان عایق بندی شود .
تجهیزات مورد نیاز برای اجرای ایزوگام سقف :
🔵چراغ شعله پخش کن ( تک شعله و چند شعله در بازار وجود دارد . )
🔵کمچه .
🔵ماله بند کشی .
🔵تیغ موکت بری .
🔵فندک .
🔵دستکش نسوزبرزنتی .
🔵کفش چرم ساق بلند .
🔵تیغه لاستیکی .
🔵جارو .
🔵کفش کف صاف .
🔵کپسول ( گاز مایع . )
مراحل اجرای ایزوگام سقف :
در نحوه اجرای ایزوگام سقف ، باید مراحل زیر طی شود تا عایق بندی انجام شود :
1: تمیز کاری سطح .
اولین گام برای شروع ایزوگام کاری ، آماده کردن سطح مورد نظر برای ایزوگام است . سطح مورد نظر باید خالی از هرگونه اشیا سنگ و چوب و … باشد . همچنین باید با آب و جارو شسته شود گرد و غباری روی آن نباشد و سطح زیرین ایزوگام به خوبی به سطح بچسبد .
2: درزگیری سطح .
مرحله بعدی در اجرای ایزوگام و برای یکدست و صاف شدن سطح ، پر کردن درز و شکاف ها می باشد . برا پر کردن درز ها می توانید از مصالحی مانند سیمان ، ماسه ، پوکه های معدنی ، خمیر پرایمر، قیر، چسب ماستیک و هر نوع مصالح دیگری را به کار بگیرید .
اهمیت درز گیری سطح چیست ؟
با انجام این کار ایزوگام راحت تر به سطح چسبیده و امکان نفوذ عوامل مختلف به زیر آن وجود نحواهد داشت . عدم انجام این کار باعث ترک خوردن و شکستگی و در نهایت کاهش طول عمر ایزوگام می شود .
3: زیر سازی سطح کار .
گام بعدی درگام های اجرای ایزوگام سقف ، زیر سازی سطح کار می باشد .
مقدار موادی که برای زیر سازی در این سطوح لازم دارید ، متفاوت است و هرکدام به زمان مشخصی برای آماده شدن نیاز دارند که در واحد متر مربع برآورد می شود .
4: شیب بندی سطح برای اجرای ایزوگام .
شیب بندی مرحله ای بسیار مهم در ایزوگام کاری می باشد که باید به آن توجه کرد . شیب مناسب برای سطوحی مانند پشت بام، 5٪ است و به منظور انتقال آب و جلوگیری از نفوذ آب به سطح داخلی ساختمان انجام می شود که اگر به درستی انجام نشود باعث ورود آب به بافت گچ و … می شود .
5: باز کردن رول ایزوگام و برش آن .
پنجمین مراحله از مراحل در اجرای ایزوگام سقف را به باز کردن رول آن و برش دادن اختصاص می دهیم . نیاز است که برای باز کردن رول هایی که چروک دارند از مشعل استفاده کنید تا از پارگی آن جلوگیری کنید .
6: شروع نصب ایزوگام .
در مرحله پایانی باید با استفاده از مشعل سطح زیرین ایزوگام را در تماس با حرارت قرار داده و بعد به سطح مورد نظر بچسبانید .
حتما از چسبیدن کامل آن به سطح مطمئن شوید . جوشکاری در محل عایق شده از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و لازم است که با دقت و توجه زیادی انجام شود .


نکات مهم در انتخاب و خرید ایزوگام :
1: پیشنهاد می شود از ایزوگام دو لایه استفاده شود تا مقاومت بیشتری داشته باشد ، هرچه مقاومت ایزوگام بیشترباشد طول عمر آن بیشتر بوده و دیر تر به بازسازی نیاز پیدا خواهد کرد .
2: دارا بودن دارای لایه تیشو و لایه پلی استر در ایزوگام از مهم ترین نکته در خید است ، هنگام خرید برچسب روی ایزوگام را بخوانید .
3: برای تشخیص کیفیت ایزوگام می توانید با دست زدن به لایه یبیرونی آن متوجه این موضوع شوید . اگر با دست زدن به لایه ی بیرونی دستتان سیاه شود ، ایزوگام از کیفیت مناسبی برخوردار نمی باشد .
4: به برچسب روی ایزوگام توجه کنید که حتما علامت استاندارد را داشته باشد . علامت استاندارد روی ایزوگام نشان دهنده ی این است که کیفیت و مقاومت ایزوگام مورد آزمایش و بررسی قرار گرفته و کنترل شده است .
5: ایزوگام نباید شکستگی و چروک بیش از حد داشته باشد .
6: از نظر ظاهر، ایزوگام با کیفیت محصولی یکنواخت و با انعطاف پذیری بالایی می باشد بنابراین نباید هنگام تا کردن بشکند و فویل آن ترک بر دارد .
7: به ضخامت و وزن کلی رول ایزوگام در خرید دقت کنید ، بهتر است وزن برای هر ورق ایزوگام در حدود 40 کیلوگرم باشد و ضخات آن نیز درتمامی نقاط بین 3.5 سانتی متر تا 4 سانتی متر باشد .
جمع بندی مقاله اجرای ایزوگام سقف :
جهت اجرای ایزوگام سقف و دیگر قسمت های ساختمان ، رعایت نکات اصولی نصب به صورت درست حائز اهمیت می باشد ، چرا که اگر ایزوگام به شکل صحیح اجرا نشود آب بندی پشت بام به مشکل خورده و خساراتی در سقف برای ما به وجود می آورد . بنا براین با دقت مراحل و نکات گفته شده را رعایت کنید تا در نهایت کار شما بی نقص باشد و از نفوذ آب به سطح داخلی ساختمان جلو گیری شود .
برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره انواع ایزوم کاری بام و … می توانید از طریق شماره تلفن درج شده در سایت با ما در ارتباط باشید . امیدواریم این مقاله از نوآوران ویلا مورد استفاده ی شما قرار گیرد ، از همراهی شما سپاسگزاریم .
بدون دیدگاه